Radu Mazăre a cerut să participe la procesul de extrădare din Madagascar, prin videoconferință

0
910

Curtea de Apel Constanța a respins, miercuri, 26 august, solicitarea depusă de fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, de a participa, prin videoconferință, la procesul de extrădare din Madagascar. 

La începutul acestui an, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au cerut autorităților din Madagascar să își dea acordul ca Radu Mazăre să poată fi cercetat într-un dosar penal pentru abuz în serviciu. Ministerul Justiției din Madagascar a răspuns solicitării instanței supreme din România și a precizat că Radu Mazăre ar trebui întors în Madagascar, întrucât procedura extrădării ar fi fost nelegală și că se dorește reluarea acestui proces de extrădare.

Instanța respinge cererea privind participarea apelantului Mazăre Radu Ștefan la procesul de extrădare din Madagascar prin videoconferință ca inadmisibilă”, se arată în încheierea de ședință de marți, 26 august.

Referitor la aceste aspecte, avocata fostului primar Mazăre, Lizeta Haralambie, a precizat că nu a existat nici un proces de extrădare.

Videoconferința a fost respinsă pentru că, în Republica Madagascar, instanțele nu au fost investite, până în acest moment, cu un dosar de extrădare. Nu a fost nici un proces, l-au adus cu forța”, ne-a precizat avocata fostului edil.

Radu Mazăre a fost adus în țară în luna mai a anului trecut, pentru a ispăși pedeapsa de 9 ani de detenție, potrivit sentinței penale din dosarul retrocedărilor ilegale.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.