DOCUMENT. Dacă pragul minim de vaccinare pentru redeschiderea școlilor va fi de 60%, peste 50 de unități de învățământ constănțene vor rămâne închise

0
604

Conform discuțiilor de până acum, cel mai probabil pragul minim de vaccinare antiCOVID a personalului, pentru redeschiderea unei școli, va fi de 60%. Mai multe unități de învățământ constănțene nu au nici măcar 25% din personal vaccinat antiCOVID!

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că unitățile de învățământ preuniversitar se vor redeschide, de luni, 8 noiembrie a.c., în funcție de rata de vaccinare antiCOVID a personalului acestora. Cel mai probabil, pragul minim de vaccinare antiCOVID acceptat va fi de 60%. Decizia finală va fi anunțată vineri, 5 noiembrie a.c., de ministrul Educației.

Cu toate acestea, mai multe unități de învățământ constănțene nu au nici măcar 25% din personal vaccinat antiCOVID! De aceea, în județul Constanța, procentul total de vaccinare a personalului școlar este de doar 66,8%.

Printre școlile cu cel mai mic procent de vaccinare antiCOVID se numără Liceul Teoretic „George Emil Palade“ Constanța (24%), Liceul Tehnologic Ciobanu (21%), Școala Gimnazială „Anastasia“ Constanța (23%), Școala Gimnazială „S.A. Esenin“ Ghindărești (23,81%) și Școala Gimnazială „Adrian Ghencea“ Săcele (21%).

În total, în peste 50 de unități de învățământ preuniversitar mai puțin de 60% din personal este vaccinat.

V.I.

Citește si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.