DOCUMENT. Poteraș reabilitează un liceu din Constanța

0
892

Două din firmele lui Denis Ioan Poteraș, fiul fostului primar bucureștean Cristian Poteraș, va finaliza reabilitarea Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“.

Primăria Constanța a semnat, în luna octombrie a.c., contractul de execuție lucrări de construcții rămase de executat în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului Cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru», Constanța“. Acesta a fost atribuit asocierii de firme Nemar Edil General (lider) – Nemar Edil Construct și are o valoare de 8.355.050,07 lei, fără TVA. Costurile lucrărilor pot fi, însă ajustate, prin actualizarea prețurilor materialelor, conform OUG 15/30.08.2021.

Reabilitarea trebuie finalizată în maximum un an de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor de către Municipalitate.

Decontarea se va face pentru cantitățile de lucrări real executate, după verificarea dirigintelui de șantier, prin plăți parțiale și o plată finală. Aceasta este, însă, condiționată de alocațiile bugetare și de condițiile de finanțare impuse de contractul încheiat cu Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației în mai 2015. Exact, de atunci și până în prezent, proiectul de modernizare a liceului sportiv nu a fost finalizat.

Iar noile firme care se ocupă de reabilitarea unității de învățământ, Nemar Edil General și Nemar Edil Construct, aparțin lui Denis Ioan Poteraș, fiul fostului primar bucureștean Cristian Poteraș, de la Sectorul 6.

Liderul asocierii câștigătoare, Nemar Edil General, are ca asociați pe Denis Ioan Poteraș (75% din părțile sociale), Roland Simina (20%) și pe Alexandra Elena Manuela Simina (5%). Firma a fost înființată în 2018, chiar în Sectorul 6, și are ca principal domeniu de activitate Dezvoltarea (promovarea) imobiliară. În 2020 nu a avut activitate și a raportat pierderi de 3000 de lei, având zero angajați. Administratorul său este fosta soție a primarului, Aureliana Gîdea.

Tot 75% din părțile sociale deține Poteraș fiul și în cazul Nemar Edil Construct, iar Alexandra Elena Manuela Simina 25%. Iar Aureliana Gîdea este și administratorul acestei firme de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor. Sereleul a fost înființat în Sectorul 6 în 2006, iar pentru 2020 a raportat o cifră de afaceri de peste 15 milioane de lei și un profit net de 1,7 milioane de lei, având un număr mediu de 45 de angajați.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.