Liceul cu program sportiv din Constanța mai are o șansă ca să nu rămână veșnic un șantier abandonat

0
166

În 2018, la Liceul cu program sportiv din Constanța au început lucrările de îmbunătăţire a infrastructurii şcolare, dar după aproximativ un an firma care le executa a dat bir cu fugiții. Vineri, consilierii locali au aprobat proiectul tehnic revizuit, devizul general actualizat, principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții și finanțarea de la bugetul local a cheltuielilor neacoperite prin P.N.D.L.1, așa că în acest an ar putea reîncepe reabilitarea.

În 2018, Primăria Constanța anunța începerea lucrărilor în cadrul proiectului „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Liceului cu program sportiv Nicolae Rotaru, Constanța“, ce presupune reabilitarea și modernizarea a două corpuri de clădire – cantina și căminul, aflate în curtea unității școlare. Astfel, urma să fie reabilitată și refuncționalizată cantina, refinisat căminul și construit un corp nou de legătura între cele două. De asemenea, urmau să se realizaze lucrări de racordare la rețeaua de gaze naturale. Totul cu bani de la bugetul de stat.

După aproximativ un an, însă, firma care executa lucrările, Hidro Salt B 92, a dat bir cu fugiții, deși semnase un contract în valoare de 4.970.276,87 lei, fără T.V.A. Așa că, din 2019, Liceul cu program sportiv din Constanța este un șantier abandonat, iar administrația locală nu s-a grăbit să rezolve problema: realizarea tuturor demersurilor necesare pentru reînceperea reabilitării.

Noroc că Programul Național de Dezvoltare Locală 1 s-a prelungit și se suplimentează sumele primite de la Ministerul Dezvoltării și Administrației Publice Locale, altfel nu se știe dacă vreodată ar fi fost finalizat proiectul, date fiind problemele financiare ale Primăriei Constanța.

Vineri, 29.01.2021, s-au mai făcut câțiva pași pentru reînceperea lucrărilor de reabilitare a liceului cu program sportiv, Consiliul Local aprobând proiectul tehnic revizuit, devizul general actualizat și principalii indicatori tehnico-economici aferenți obiectivului de investiții, hotărâre necesară deoarece prețurile au crescut față de momentul inițierii proiectului și costurile modernizării au crescut.

S-a aprobat și finanțarea de la bugetul local a cheltuielilor care nu se finanțează de la bugetul de stat, prin P.N.D.L.1., așa că mai este o șansă ca „Nicolae Rotaru“ să nu rămână un șantier abandonat.

Potrivit primarului Vergil Chițac, pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare sunt necesari încă 12,6 milioane de lei, iar de la bugetul local se vor asigura 489.406,38 lei, bani ce au fost prevăzuți în bugetul pe 2021.

Sala de sport va fi gata până la sfârșitul acestui an, iar internatul, în 2022.

Noul constructor ales este deja angrenat în alte lucrări, dar se va ocupa și de liceul cu program sportiv, iar administrația locală va urmări cu atenția desfășurarea lor pentru a fi finalizate conform programului stabilit, a promis edilul-șef.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.