DOCUMENTE. Bugetul Consiliului Județean Constanța, în dezbatere publică. Iată investițiile propuse

0
364

Consiliul Județean Constanța și-a anunțat intenția de a supune aprobării aleșilor județeni Proiectul de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2021. Cheltuielile propuse sunt mai mari decât veniturile estimate, așa că deficitul va fi acoperit din excedentele anilor precedenți.

Proiectului bugetului de venituri si cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2021, propus de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, se află în dezbatere publică, de marți, 23 martie a.c. Astfel, cei interesați pot depune amendamente si propuneri la sediul C.J.C. din Bulevardul Tomis nr. 51 sau pe adresa de e-mail presedinte@cjc.ro, până la data de 01.04.2021.

Bugetul este structurat pe secțiunea de funcționare a C.J.C., care va avea venituri de peste 248 de milioane de lei și cheltuieli de peste 299 de milioane de lei, și secțiunea de dezvoltare, ce cuprinde veniturile și cheltuielile aferente implementării politicilor de dezvoltare la nivel județean. Venituri și cheltuieli de 210.133.560 de lei fiecare.

Astfel, bugetul propriu al județului pentru anul 2021 însumează venituri totale de peste 458 de milioane de lei și cheltuieli totale de peste 509 milioane de lei, deficitul de 51.569.642 de lei urmând a fi acoperit din excedentele anilor precedenți.

În cadrul bugetului au fost incluse investițiile necesare pentru reabilitarea clădirii fostei filiale a Bibliotecii Județene din cartierul Coiciu și elaborarea documentațiilor tehnico-economice pentru consolidarea Vilelor Buzău și Lotus din Eforie Sud și a unor clădiri ale Secției de Recuperare, medicină fizică și balneologie din Eforie Sud, dar și a Secției Pneumologie TBC de la Agigea. Se va reabilita termic și Blocul L4 de pe Aleea Magnoliei și vor aloca fonduri pentru intrarea în legalitate a construcției anexă și amenajare birouri în incinta Pavilionului Explozițional.

Mai mult, se vor finaliza lucrările de modernizare a sediului Serviciului Clinic Județean de Medicină Legală Constanța și se va înființa o Secție Clinică Medicală, Compartiment de Reumatologie și Centru de Excelență în Diagnosticul Bolilor Inflamatorii Reumatice și Bază de Tratament în Policlinica 2.

Potrivit proiectului de buget, s-au alocat fondurile necesare și pentru Reabilitarea și modernizarea Teatrului de Vară Mamaia.

Toate investițiile incluse în bugetul pe 2021 pot fi consultate în Anexa 6 a documentului de mai jos:

Valentin ISPAS 

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.