Doi marocani care au intrat ilegal în ţară, depistați de polițiștii de frontieră constănțeni. Unul era căutat de autorităţile din Germania

0
164
Cei doi marocani care au intrat ilegal în România - Foto: Garda de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu polițiști din cadrul Poliției Rurale Băneasa au depistat în apropierea frontierei de stat, doi cetățeni din Maroc, care au intrat ilegal în România din R. Bulgaria, pe la frontiera „verde”.Persoanele în cauză au fost preluate, conform Acordului de readmisie între România și R.Bulgaria, de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 18.11.2020, acţionând în baza unei informații, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Ostrov, județul Constanța, în cooperare cu polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, au descoperit între localitatea Bugeac și Mănăstirea Dervent, două persoane de sex masculin, despre care existau suspiciuni că au intrat ilegal în România.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituției, unde s-a stabilit că cei doi bărbați sunt cetățeni Maroc, în vârstă de 28, respectiv 31 de ani. Totodată, s-a constatat că pe numele unuia dintre cei doi era emisă o alertă de către autoritățile din Germania. De asemenea, în cadrul cercetărilor, aceștia au declarat că au intrat ilegal în ţară cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetăţenii străini fiind preluați, conform Acordului de readmisie între România și R.Bulgaria, de către autoritățile de frontieră din statul vecin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.