Dr. Corina Mitroi-Maxim: „Cine va răspunde pentru că nu s-a întreprins totul pentru ca spitalul de Infecțioase să fie redeschis mai repede?”

0
159
Corina Mitroi Maxim

Dr. Corina Mitroi-Maxim, medicul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a făcut o postare pe pagina sa de socializare, în care adresează o serie de întrebări pentru conducerea unității medicale, care nu a fost redeschisă nici după mai bine de trei luni de la tragicul incendiu în care au murit șapte persoane.

Printre întrebări se numără și cea legală de expertiza tehnică, ce ar fi trebuit să fie deja finalizată: „Oare expertiza nu e deja finalizată?! Și nu cumva reiese că structura de rezistență nu ar fi afectată?!-De ce s-a indus în mentalul colectiv că structura de rezistență a clădirii e afectată încât aripa de deasupra Terapiei Intensive (acolo unde a fost doar flacără, fără explozie, anihilată imediat de către pompieri) nu mai poate fi dată în uz prea curând?! E vreun interes imobiliar în zonă?

O altă întrebare este legală de cine își va asuma răspunderea pentru cele întâmplate: „Cine va răspunde pentru că nu s-a luat atitudine, pentru că nu s-a întreprins totul pentru ca spitalul să fie redeschis mai repede?!

Postarea integrală:

„Doamnă Manager Interimar, Doamnelor și Domnilor din CA,
îmi pare rău că trebuie să adresez aceste întrebări în spațiul public dar nu mi-ați mai dat ocazia să o fac nici în spital și nici pe grupul de comunicare de pe wattsapp unde ați restricționat dreptul angajaților la dialog!
Mie nu-mi place monologul, de aceea vă întreb:
– Oare expertiza nu e deja finalizată?! Și nu cumva reiese că structura de rezistență nu ar fi afectată?!
-Și dacă expertiza tehnică e încă în derulare, DUPĂ 3 luni, atunci de ce s-au anticipat concluziile?
-Și nu cumva experții lucrează probono? Cumva, nefiind motivați, lucrează oarecum…fără celeritate? Și chiar și așa, dvs ca manager, nu le-ați dat un termen de execuție??!
Când erau asistenți medicali voluntari în spital, ei erau lăsați să vină la muncă, așa când aveau ei chef, sau respectau o fișă a postului?! Așa și cu experții…ar trebui să aibă termene….nu?!
-De ce s-a indus în mentalul colectiv că structura de rezistență a clădirii e afectată încât aripa de deasupra Terapiei Intensive (acolo unde a fost doar flacără, fără explozie, anihilată imediat de către pompieri) nu mai poate fi dată în uz prea curând?! E vreun interes imobiliar în zonă?
-Întreb doar!
-Și nu cumva ați înaintat DSPului, imediat după incendiu, o hârtie în care practic ați solicitat ca spitalul care doar a fost AFUMAT să fie închis?! Pentru câteva saloane de Terapie care ar fi putut fi doar sigilate??!
-Cine ce „jocuri” face? Cum puteți folosi, în calitate de manager interimar al celei mai importante unități spitalicești de profil din Dobrogea, un astfel de jargon? Ca și cum, sunteți la mâna experților, a soartei, a divinității….ca și cum nu aveți puterea de a schimba ceva…
-Managerii urmăresc un obiectiv și da, decid, respectând regulile dar nu regulile dictează singure, deciziile!
Atunci de ce mai stați în această poziție?! Dacă de fapt, experții conduc….de ce mai avem nevoie de Comitet Director, de CA?
Cred că, prin intermediari, v-am transmis că trebuia să facem totul! Inclusiv să nu ne fie plătite sporurile de detașare și acei bani să fi fost folosiți pentru a-i folosi în binele spitalului! Nu cred că dacă ați fi coborât printre noi, angajații și am fi discutat, noi nu am fi acceptat?! Pentru locul nostru de muncă!
Oricum s-a creat discriminare între angajați, care prestează aceeasi muncă și unii, fiind detașați prin ordin DSU (legea 136) primesc sporul de detașare iar alții care sunt detașați prin Codul Muncii, nu primesc acest spor! Mai bine nu-l primea nimeni..mai bine plăteați experții!
Și nu, nu vă urmăresc postul! Nu mi-am dorit și nici nu îmi doresc funcția de manager dar cine își asumă acest post, trebuie să lupte până în pânzele albe, pentru interesul nostru, al tuturor!
-Cine va răspunde pentru că nu s-a luat atitudine, pentru că nu s-a întreprins totul pentru ca spitalul să fie redeschis mai repede?!
Incendiul nu i-a omorât doar pe amărâții aceia din STI…
Oare câți oameni au mai avut de suferit, prin faptul că spitalul e închis?!
Lipsa acțiunii în favoarea comunității nu este cumva complicitate la jocuri?! Experții, arhitecții și proiectanții sunt executanți! Ei nu pot fi răspunzători!
Nu ne putem ascunde nici după normative, nici după alte instituții, în condițiile în care riscăm să facem o medicină a dezastrului!
Ceea ce știu, însă, e că singurele „jocuri” care se fac sunt făcute cu prețul vieții constănțenilor care nu vor mai avea loc în spitale! Din nou! Vai de noi….”.

L.M.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.