Dr. Ruxandra Dobrescu: “Am voie la mare și pot sta la soare, cu bun simț și moderație, chiar dacă am probleme cu tiroida”

0
196

În ultimii ani, prevalenţa tiroiditei autoimune a crescut, mai ales printre femeile tinere. Afecţiunea medicală este însoţită, de multe ori, şi de alte boli autoimune şi are nevoie de monitorizare şi de tratament permanente. Pacienții trebuie să respecte anumite condiții. Una dintre aceste condiții este efectul radiației ultraviolete asupra corpului nostru. Este posibil să faceți plajă dacă suferiţi de această afecţiune?

Totul despre Euthyrox…

Totul despre Euthyrox, sau cel putin tot ce mi-a trecut prin minte, plecand de la nenumaratele intrebari pe care mi le-ati pus in ultimele saptamani… Sa-i spunem o vizita virtuala de initiere a tratamentului cu Euthyrox, ca si cum ne-am vedea fata in fata la cabinet!Vorbim despre:- ce este, ce contine si cand este indicat tratamentul cu Euthyrox- cum se administreaza- ce facem daca am uitat pastila intr-o zi- alernativa Accu-Thyrox- cum verificam daca doza este buna si cand- ce facem in ziua in care mergem la analizeDati-mi de veste ce parere aveti! Daca vi se pare util, vom continua, periodic, cu filmulete pe diferite teme sau cu raspunsuri la intrebari!Deocamdata, alte materiale gasiti si pe blog: www.ruxandradobrescu.comProgramari: Centrul Medical Panduri, Bucuresti, str Clucerului 55, telefon 0219901.

Publicată de Dr Ruxandra Dobrescu pe Duminică, 14 iunie 2020

Doctorul Ruxandra Dobrecu, medic primar endocrinolog, cercetător științific, ne lămureşte: “Dacă am probleme cu tiroida, am voie la mare? La salină? La băi? La nămol? Încă primesc o mulțime de întrebări pe tema asta și presupun că e și firesc, doar e vară și e vacanță! Nu știu exact de unde s-a strecurat teama asta că dacă avem o afecțiune tiroidiană trebuie să ne dăm viața peste cap pentru ea! Multe din restricțiile de care se vorbește (și de care sunt întrebată) sunt un pic exagerate și pentru că îmi place să dau voie oamenilor să facă chestii, hai să le lămurim, din nou!  Am voie la mare și pot sta la soare, cu bun simț și moderație, chiar dacă am probleme cu tiroida! Chiar dacă am (sau am avut) cancer tiroidian, tot am voie! Soarele de la prânz (între ora 11 și 16.00) nu e bun pentru nimeni, indiferent cum stă cu tiroida, și trebuie evitat! Dacă am hipertiroidie încă necontrolată pe tratament, e bine să evit căldura și soarele pentru că nu-mi fac bine! Ies dimineața devreme și stau cât se poate la răcoare! Am voie și la salină, sarea nu-mi face rău! Am voie și la nămol/ la stațiune/ băi! Persoanele cu istoric de cancer tiroidian ar fi bine, poate, să evite unele proceduri de fizioterapie, pentru că nu știm exact ce impact ar putea avea asupra cancerului. Băi, masaj și gimnastică medicală e voie! Aerosolii sunt buni, nu trebuie să ne fie frică de ei! Nici de iodul din apa mării“.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.