Drumul Național 39 E, ce leagă comuna Cumpăna de Constanța, va fi extins cu câte două benzi pe sensul de mers

0
2518

O investiție extrem de necesară pentru participanții la trafic, în special pentru locuitorii din comuna Cumpăna începe să prindă contur. Este vorba despre lărgirea benzilor Drumului Național 39 E ce leagă comuna Cumpăna de Constanța şi care va deservi și satul Lazu ce aparține de localitatea Agigea.

Proiectul constă în lățirea cu două benzi, pe dublu sens, ambele sensuri a DN 39 E.

Fluidizarea traficului rutier pe teritoriul comunei Cumpăna este una dintre problemele cele mai arzătoare ale locuitorilor, dar care în permanență a fost în atenția primarului. La insistențele pe care le-am efectuat în ultimii trei ani, atât la Compania Națională de Infrastructură Rutieră, cât şi la Regia de Drumuri și Poduri a Județului Constanța, a fost găsită cea mai bună soluție pentru această problemă”, a declarat, pentru Focus Press, primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. Potrivit edilului, în urma discuţiilor purtate inclusiv la nivelul Consiliului Judeţean Constanţa, s-a ajuns la concluzia că soluţia este aceea de lăţire cu două benzi, pe dublu sens, a drumului 39E aflat în circulație.

Acest subiect este unul fierbinte și de actualitate pentru oamenii din Cumpăna, fiind o localitate cu peste 18.200 de locuitori, iar această investiție ar fi una de foarte mare ajutor, şi nu doar la orele de vârf, dimineața și seara, când pe ambele benzi şi pe ambele sensuri se formează cozi interminabile.

Drumul Național 39E de la sensul giratoriu de la Bifurcație spre teritoriul comunei Cumpăna, străbate și teritoriul unității administrativ teritoriale a municipiului Constanța, cât și teritoriul administrativ al comunei Agigea, satul Lazu”, afrmă Gâju.

Proiectul va cuprinde zona de la bifurcație, sensul giratoriu, kilometrul zero spre comuna Cumpăna, pe aproximativ o lungime de 200 de metri.

La orele de vârf, peste 7.000 de autoturisme pleacă dimineața și se întorc seara pe teritoriul comunei, tocmai de aceea nu vom face un pas înapoi până nu vom duce la capăt realizarea acestei investiții atât de necesară pentru care deja s-a dat în lucru efectuarea studiului TOPO, cadastrale, iar în termen de o lună se va efectua proiectul tehnic de execuție”, a mai adăugat primarul Mariana Gâju.

Edilul Mariana Gâju a solicitat în repetate rânduri să fie asfaltat și drumul de legătură cu DN 39 E, strada Meșterul Manole, ce duce către cartierul veteranilor de război din municipiul Constanța.

Dorința arzătoare a primarului de a rezolva, problema fluidizării traficului rutier dinspre comună, spre municipiul Constanța pe mai multe artere de circulație decât DN 39 E, sens giratoriu bifurcație a fost mare,
“Solicitările au fost făcute în repetate rânduri către Primăria Constanța privind asfaltarea drumului de legătură strada Meșterul Manone, strada de pământ ce duce în cartierul veteranilor de război ai municipiului Constanţa cu fonduri alocate de Primăria Constanța. Astfel, mai spunem încă o dată, acest drum vrem să fie asfaltat.
Revenirea cu adrese are rolul de a congestiona acest trafic pentru locuitorii comunei Cumpăna, și nu numai, care merg în direcția zonei industriale”
, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Reamintim că o altă investiţie legată de infrastructură se referă şi la “legarea” comunei Cumpăna, printr-un nod de descărcare rutieră, de A4.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.