DSP a obţinut al doilea act de urbanism pentru viitorul Spital de Pediatrie din zona Palas

0
285

Primăria municipiului Constanța a emis marţi, 6 iulie, al doilea Certificat de Urbanism necesar construirii unui Spital de Pediatrie în oraș. Precizăm că primul act de urbanism eliberat de municipalitate a fost în luna mai a anului curent.

Direcția de Sănătăte Publică (DSP) Constanța a obținut un al doilea Certificat de Urbanism cu numărul 2124, prin directorul executiv ec. Cristina Mihaela Schipor, ce vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea unei clădiri deja existente. Amplasamentul se află pe strada Vifor Haiducul (fostă Ștefan Donciu) nr. 32.

Contactat de Focus Press, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor a precizat că a fost necesar eliberarea unui alt act de urbanism deoarece au fost necesare unele reglementări în ceea ce privește construcția clădirii.

Date despre imobilul existent

Imobilul a adăpostit fosta Policlinică CFR din Palas a Spitalului Universitar Căi Ferate Constanța, până la mutarea acesteia în clădirea de pe Bulevardul 1 Mai. El a ajuns în administrarea DSP în 2017, de la Ministerul Sănătății care, la rândul său, l-a primit de la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în 2003.

„Administrarea directă a imobilului de către minister nu se desfășoară în cele mai bune condiții, din cauza distanței la care se află față de București și din cauză că Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, în a cărei zonă de activitate se află imobilul, nu are niciun drept asupra acestuia/nicio bază legală pentru a putea interveni în administrarea lui. În vederea simplificării și îmbunătățirii administrării imobilului, se propune, prin acest proiect de act normativ, aprobarea transmiterii dreptului de administrare a acestuia, de la Ministerul Sănătății la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, pe a cărei rază de acțiune se află imobilul. Prin primirea dreptului de administrare a imobilului, Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța va avea capacitatea de a renova și pune în valoare imobilul, precum și de a putea participa la proiecte de colaborare cu autoritățile locale“, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern din 2017.

Imobilul are regim de înălțime D+P+2E, o suprafață construită de 397mp, desfășurată de 1.588mp, iar suprafața terenului este de 3.258mp, având o valoare de inventar de 1,18 milioane de lei. Din păcate, din ea nu au mai rămas decât zidurile, nemaiavând acoperiș, uși ori ferestre.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.