Primul document de urbanism pentru înființarea Spitalului de Pediatrie din Constanța

0
411

Primăria Constanța a eliberat primul document de urbanism necesar înființării mult-doritului și mult-promisului Spital de Pediatrie din Constanța. Acesta va expira în 2023.

Direcția de Sănătăte Publică Constanța a obținut un certificat de urbanism, prin directorul executiv ec. Cristina Mihaela Schipor. Acesta vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea clădirii de pe strada Vifor Haiducul (fostă Ștefan Donciu) nr. 32, pentru deschiderea Spitalului de Peditatrie.

Imobilul a adăpostit fosta Policlinică CFR din Palas a Spitalului Universitar Căi Ferate Constanța, până la mutarea acesteia în clădirea de pe Bulevardul 1 Mai. El a ajuns în administrarea D.S.P. în 2017, de la Ministerul Sănătății care, l-a rândul său, l-a primit de la Ministerul Lucrărilor Publice, Transporturilor și Locuinței în 2003.

„Administrarea directă a imobilului de către minister nu se desfășoară în cele mai bune condiții, din cauza distanței la care se află față de București și din cauză că Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, în a cărei zonă de activitate se află imobilul, nu are niciun drept asupra acestuia/nicio bază legală pentru a putea interveni în administrarea lui.

În vederea simplificării și îmbunătățirii administrării imobilului, se propune, prin acest proiect de act normativ, aprobarea transmiterii dreptului de administrare a acestuia, de la Ministerul Sănătății la Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța, pe a cărei rază de acțiune se află imobilul. Prin primirea dreptului de administrare a imobilului, Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța va avea capacitatea de a renova și pune în valoare imobilul, precum și de a putea participa la proiecte de colaborare cu autoritățile locale“, se arată în nota de fundamentare a Hotărârii de Guvern din 2017.

Clădirea are regim de înălțime D+P+2E, o suprafață construită de 397mp, desfășurată de 1.588mp, iar suprafața terenului este de 3.258mp, având o valoare de inventar de 1,18 milioane de lei. Din păcate, din ea nu au mai rămas decât zidurile, nemaiavând acoperiș, uși ori ferestre.

Rămâne de văzut dacă va fi obținută și finanțarea pentru demararea lucrărilor de reabilitare, proiectul Spitalului de Pediatrie din Constanța aflându-se pe lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.