Liber la nunți și botezuri de la 1 Iunie. Care sunt condițiile

0
10064

Restricțiile impuse de pandemia de coronavirus au determinat și limitarea nunților și a botezurilor. Organizatorii de nunți și botezuri au avut de suferit la fel de mult ca și ceilalți, activitățile lor au fost ori diminuate, ori închise definitiv. De suferit au avut și cei care avea deja evenimentul plănuit pentru 2020 și pentru începutul lui 2021, dar reprezentanții guvernului vin cu vești bune. De la 1 iunie evenimentele private mici vor putea avea loc, dar cu anumite condiții.

Premierul României, Florin Cîțu, a fost prezent joi, 6 mai, la Constanța pentru a discuta cu operatorii din HoReCa despre deschiderea sezonului estival și nu numai. Întrebat când vor reîncepe petrecerile private, nunțile și ceremoniile de botez acesta a spus că în cel mai bun caz acest lucru se va întâmpla după 1 iunie, data propusă de șeful Guvernului pentru atingerea pragului de 5 milioane de persoane vaccinate.

„Este o propunere pe care am făcut-o pentru comitetul interministerial, va fi discutată vineri, 7 mai și am anunțat-o și astăzi aici pe litoral pentru evenimentele private. Vedem după discuțiile cu INPS și Ministerul Sănătății cum va arăta forma finală, dar este ceea ce eu propun”, a spus premierul.

Conform unor date statistice, în acest moment în România sunt peste 200.000 de cupluri care își doresc să facă marele pas, cât mai repede posibil. Organizatorii de nunți și botezuri au decis să le propună autorităților să fie părtași ai unor experimente sociale. Aceștia au trimis și un comunicat către opinia publică în care au arătat propunerile lor.

Propunerea industriei a fost să avem aceste evenimente încă din 15 mai. Sperăm că ceea ce premierul a spus, să se confirme de la 1 iunie, pentru cei care s-au vaccinat. Dar și pentru cei care au trecut prin boală și pentru cei care sunt dispuși să își facă teste. Organizatorii de nunți și botezuri sunt deschiși să se ocupe de aceste teste chiar la intrarea în cadrul evenimentului”, spune Alin Caraman, președintele Asociației Furnizorilor din Industria Nunților.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.