DSP Constanța achiziționează peste 16.000 de teste pentru depistarea COVID-19

0
92

Direcția de Sănătate Publică Constanța alocă 836.760 de lei pentru achiziția de transport viral COVID-19. DSP Constanța a demarat o procedură de licitație publică pentru achiziția de kituri pentru testarea de COVID-19. Achiziția vine în contextul în care numărul cazurilor de coronavirus de pe raza județului Constanța este în continuă creștere astfel de kituri pentru depistarea infecțiilor cu Sars-COV2.

Urmare a situatiei create la nivel naţional de către pandemia cu SARS-COV-2, pentru diagnosticarea şi monitorizarea pacienților suspecți oti confirmati drept infectați cu COVID-19 şi a pesonalului propriu se impune achiziția de reactivi care să asigure testarea în timp util şi reducerea la minim a timpului de aşteptare a rezultatelor. Conform Planului Anual de Achizitii pentru anul 2021 este necesar să se încheie un contract de fumizare de kituri pentru testare COVID-19 prin RT-PCR pe anul 2021.

Astfel se vor achiziționa 130 de kituri de extracție automată NX-48S Viral NA (1 kit – 96 de teste), 44 de kituri de extracție automată MagCore Viral Nucleic (1 kit – 96 de teste) și 20 de kituri de detecție RT PCR (1 kit =1.000 de reacții). Valoarea estimată fără TVA a contractului de furnizare este de 836.760,0000 lei fara TVA, iar cei interesați pot depune oferte de preț pe platforma SEAP până la data de 29.03.2021.

Direcţiile de sănătate publică judeţene sunt servicii publice deconcentrate, cu personalitate juridică, subordonate Ministerului Sănătăţii, reprezentând autoritatea de sănătate publică la nivel local, care realizează politicile şi programele naţionale de sănătate, elaborează programe locale, organizează structurile sanitare, evidenţele statistice pe probleme de sănătate, precum şi de planificare şi derulare a investiţiilor finanţate de la bugetul de stat pentru sectorul de sănătate.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.