Primăria Constanța a primit undă verde pentru construirea unui bloc ANL în Palazu Mare

0
519

Primăria Constanța vrea să construiască un bloc ANL cu 88 de apartamente pentru tineri în Palazu Mare. Documentațiile au fost aprobate încă de anul trecut când Constanța avea administrație locală PSD-istă și iată că acum se fac primele demersuri.

Agenția pentru Protecția Mediului a dat undă verde proiectului „Construire locuințe A.N.L. pentru tineri destinate închirierii – județul Constanța, municipiul Constanța, zona Palazu Mare – etapa I (88 unități locative) organizare de șantier”, menționând că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul APM Constanța din strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – joi, între orele 9.00-13.30, vineri, între orele 9-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile, observaţiile și propunerile publicului interesat se pot înainta până la data de 11.03.2021.

Terenul în suprafața totală de 5722 mp aferent proiectului derulat în colaborare de către Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) și Municipiul Constanța a fost dat, în folosință gratuită, Agenției Naționale pentru Locuințe, pe durata execuției lucrărilor, în vederea construirii unui ansamblu de locuințe. În anii anteriori au fost demarate, de către ANL, lucrările pentru edificarea a 5 tronsoane de locuințe pentru tineri în vederea închirierii, în zona Palazu Mare, lucrări ramase nefinalizate din anul 2004 la stadiu de fundație, în diferite faze de execuție, pentru 4 din cele 5 tronsoane prevăzute în proiect.

Pe teren există, în prezent, fundațiile parțiale ale unei construcții executate în perioada 2003-2004 și nefinalizate care urmează a se desființa conform concluziilor expertizei tehnice efectuate asupra lor. Suprafaţa fundaţiilor existente care se vor desfiinţa este de 1117 mp. Prin proiect se propune construirea unui bloc de locuinţe colective cu regim de înălţime P+3E ce va cuprinde 88 de unități locative.

Cine poate beneficia de o locuință ANL

Programul se adresează cetățenilor municipiului Constanța cu vârstă de peste 18 ani care îndeplinesc următoarele condiții de înscriere: titularul să fie cetățean român, să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți la data depunerii dosarului și să nu dețină în proprietate imobil, autoturism, teren intravilan sau teren agricol pe întreg teritoriul țării.

De la aceste condiții fac excepție persoanele cu handicap pot deține în proprietate autoturisme adaptate handicapului de care suferă, persoanele care dețin în proprietate autoturisme cu capacitatea cilindrică mai mică de 1600 cmc, persoanele care dețin în proprietate autoturisme marca Dacia, persoanele care dețin în proprietate autoturisme mai vechi de 10 ani și persoanele sau membrii familiei acestuia care dețin în proprietate o cotă parte de până la ¼ dintr-o locuință.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.