Un afacerist cu legături la nivel înalt spera să își recupereze paguba prin justiție, după ce a pierdut Castelul Regal din Mamaia, cumpărat pe vremea fostului primar Radu Mazăre. Însă, printr-un viciu procedural, acțiunea din instanță i-a fost anulată.
Așa cum se știe, vila Reginei Maria din Mamaia a revenit în patrimoniul statului, așa cum era normal să se întâmple, asta după ce ea și terenul aferent acesteia au ajuns pe mâinile unor afaceriști care doar au exploatat acest monument istoric, fără să facă vreun demers în vederea conservării sau reabilitării lui.
Printre cei al căror nume au fost vehiculate în tranzacții apărea și Ștefan Bogdan Lucov, iar pentru a se face o legătură între el și firma Light System SRL, cea care devenise proprietara vilei și a terenului, trebuie să-l aducem în discuții și pe Dorin Cocoș, iar numele ambilor au apărut, așa cum se știe, și în celebrul dosar „Microsoft“, în care multe capete „au căzut“, după condamnările aferente.
Așa cum am mai arătat, Ștefan Bogdan Lucov a fost unul dintre cei care au tras sforile în legătură cu tranzacția imobiliară prin care a fost „manevrată“ Vila Regală. El este fratele celui care deținea firma, Gabriel Lucov – finul lui Dorin Cocoș și al Elenei Udrea.
După revenirea monumentului istoric în patrimoniul statului, firma Light System SRL, la cârma căreia s-au perindat mai multe persoane cu renume, dar și controversate în același timp, s-a dus „la vale“, vorba românului, iar din acel moment mulți dintre acționari sau foștii acționari s-au înscris la masa credală, pentru a recupera fiecare câte ceva.
Referitor la acest Ștefan Bogdan Lucov, el a chemat firma în judecată, solicitând obligarea acesteia la plata sumei de 1.746.631,71 lei, reprezentând „restituire creanţă“, respectiv la plata dobânzii legale calculate de la data introducerii cererii de chemare în judecată, adică 31 decembrie 2024, şi până la data plăţii integrale a creanţei, dar şi la plata cheltuielilor de judecată.
Reclamantului i s-a adus la cunoștință că, pentru a demara acțiunea în instanță, condiția esențială era să achite taxa de timbru, în valoare de 20.851,31 lei.
Judecătorii au constatat, însă, că reclamantul nu a făcut dovada achitării taxei de timbru, nu a depus nici cerere de ajutor public judiciar, iar în consecință, i-au anulat cererea de chemare în judecată. Acțiunea poate fi reexaminată într-un termen de 15 zile.
Daniel ALBU
Este foarte bine și frumos sa se de-a și numele indivizilor din Constanța pentru ca ne-am saturat sa fie ascunși de voi presa. În Constanța au mai fost astfel de cazuri care cu timpul au esit baza curată prelunginde-se dosarele Probabil că și cu aceștia se v–a proceda la fel considerindu-se că narcoticele sunt in final alimente bio.