După doar cinci ani de la reabilitarea cu fonduri europene, se mai investesc peste 75.000 de euro pentru ca Ambulatoriul Eforie Sud să funcționeze

0
374

Consiliul Județean Constanța a inițiat o licitație pentru achiziția lucrărilor de reparații ce trebuie efectuate la Ambulatoriul Eforie Sud. Nu au trecut nici cinci ani de la reabilitarea acestuia cu fonduri europene, dar acesta deja s-a deteriorat, iar firma care a realizat lucrările până în 2016, nu vrea să remedieze stricăciunile.

Consiliul Județean Constanța a semnat, în 2014, contractul de finanțare din fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriul Eforie Sud al Spitalului de Ortopedie, Traumatologie și Recuperare Medicală. Proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 3,5 milioane de lei, din care lucrări de construcții și montaj de peste 2,4 milioane de lei care, în urma licitației, au fost obținuți de S.C. Cisgaz Instal Construct S.R.L.

Reabilitarea a fost finalizată în noiembrie 2016 și, conform contractului de execuție lucrări, perioada de garanție a lucrărilor este de cinci ani, adică până la 10.11.2021. Cu toate acestea, constructorul din Ploiești nu vrea să repare deteriorările imobilului ce i-au fost semnalate.

Din acest motiv, Consiliul Județean Constanța a inițiat o licitație pentru achiziția lucrărilor de reparații ce trebuie realizate la Ambulatoriu. În baza expertizei tehnice a fost elaborat proiectul tehnic, prin care au fost stabilite categoriile de lucrări necesare remedierii defectelor apărute: lucrări la bazinele cu apă, reparații curente finisaje și tâmplârie, reparații terasă necirculabilă și terasă circulabilă.

Pereții din sălile de tratament și din alte zone sunt fisurați, apa s-a infiltrate în tavane, multe geamuri termopan nu se mai închid, s-a dezlipit gresia de pe terasa circulabilă, au apărut crăpături ale hidroizolației acoperișului bazinelor de tratament, acoperișul din olane al terasei a căzut, unele bucăți de tablă ale acoperișului clădirii nu sunt bine prinse și riscă să zboare și, cel mai grav, s-au constatat pierderi de apă ale bazinelor de tratament, apă ce se scurge în subsolul imobilului, astfel că din 2018 acestea nu au mai fost folosite.

Firmele interesate să realizeze reparațiile pot depune oferte până pe 7 iunie a.c., ora 12.00. Contractul va fi atribuit operatorului economic care oferă prețul cel mai scăzut. Valoarea maximă estimată este de 379.269,84 lei, fără T.V.A.

Termenul de execuție al lucrărilor este de 85 de zile calendaristice de la data prevăzută în ordinul de începere a acestora, iar perioada de garanție este de doi ani.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.