Ei rămân adevărații eroi în lupta cu SARS-CoV-2: aveți încredere în medici, totul va fi bine!

0
887

Doctorul Sorin Rugină, profesor universitar, are 69 de ani și este prima persoană vaccinată împotriva COVID-19 la Constanța. Pentru profesorul Rugină este deja a doua experiență memorabilă de acest fel. În anul 1972, pe vremea când era student în anul 2 la Medicină, a fost vaccinat împotriva variolei, cu un antidot mult mai dureros si o procedură mai complexă. Ca urmare a acelei campanii de imunizare, în 1977, variola avea să fie eradicată complet după ce 85% din populație a fost vaccinată.

Duminică, 27 decembrie a.c., în prima zi de vaccinare europeană, a fost primul doctor din Constanța care a primit vaccinul anti COVID. “Avem dovada palpabilă că virusul este de necontrolat altfel: numărul mare de pacienți din Reanimare și numărul de decese. Toată lumea urmărește cifrele, nu? Colegii noștri sunt la fața locului și percep mult mai bine care este realitate. Avem dovada certă că nu avem altă armă decât vaccinarea. Acest vaccin este rezultatul cercetării științifice mondiale”, a spus dr. Rugină. 

Cu alte cuvinte, duminică a început un proces care multora ne dă speranță. Totuși, trebuie să avem răbdare, trebuie să respectăm în continuarea regulile, să purtăm măști și să menținem distanța. Încă trebuie să ne zâmbim cu ochii. Încă puțin. E prea devreme să lăsăm garda jos.

Experiența noastră de medici infecționiști ne spune că orice pandemie se poate eradica prin vaccinare”, declarația aparține medicului Claudia Cambrea, director medical Spitalul de Boli Infectlțioase Constanța, a doua persoană vaccinată în Constanța. Aceste cuvinte ar trebui sa fie o doză bună de încredere pentru fiecare dintre noi.

 Din primul flacon au fost vaccinate prof.univ.dr. Sorin Rugină, coordonatorul centrului de vaccinare din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, dr. Irina Magdalena Dumitru, medicul şef al Secţiei clinice II Adulţi, dr. Simona Diaconu şi asistenta Florentina Lascu.

Să avem încredere că totul va fi bine. Nu avem de ce să ne temen. Este singura posibilitate să ne întoarcem la normalitate. Nu este un act de curaj, ci este un act de normalitate. Vrem să ne îmbrăţişăm copiii şi părinţii anul viitor“, a declarat, pentru Focus Press, dr. Irina Magdalena Dumitru, medicul şef al Secţiei clinice II Adulţi din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Luni și marți continuă vaccinarea la Spitalul de Boli Infecțioase. Vor fi vaccinați și medicii de la Spitalul Clinic Juețean de Urgență din Constanța, Spitalul Municipal Mnagalia, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul de Pneumoftiziologie din PalazU Mare.

Este este important să avem încredere în cei care își dedică întreaga viață medicinei, în cei la care mergem de fiecare dată când trebuie să ne tratăm, cei care ne salvează viața ori de câte ori este nevoie. Așadar, ei sunt medicii care rămân adevărații eroi în lupta cu virusul! Aveți încredere în ei, totul va fi bine!

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.