Ei sunt indivizii arestați la Constanța, care scoteau bani frumoși de pe urma fetelor pe care le puneau să se prostitueze

0
1846
Imagine cu rol ilustrativ

Mai multe persoane au fost arestate preventiv, de Judecătoria Constanța, în urma unor percheziții domiciliare. Acestea sunt acuzate că ar fi exploatat sexual mai multe fete, în apartamente închiriate inclusiv în municipiul Constanța, începând cu anul 2018.

Este vorba despre Florin Cojocaru, Nicușor Alin Tibel, Cristian Sorin Andronache, Cătălin Mihai Alupoaei, Alexandru Petcu și Marian Roşioru, care au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În cazul a altor doi indivizi, respectiv Vasilică Robert Stanciu și Valentin Bornescu, cauza a fost disjunsă. Cel mai probabil, cei doi se sustrag cercetărilor.

Dispune disjungerea cu privire la inculpaţii S.V.-R., cetățean român, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, şi B.V., cetățean român, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism, prevăzută de art. 213 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal, şi constituirea unui nou dosar având ca obiect luarea măsurii arestării preventive“, potrivit minutei judecătorești.

Amintim că polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au efectuat 19 percheziții domiciliare, în județele Constanța și Tulcea, la data de 11 mai a.c., la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism.

În urma perchezițiilor efectuate, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost conduse 20 de persoane, șapte dintre acestea fiind bănuite de comiterea infracțiunii de proxenetism. Astfel, începând cu anul 2018 și până în prezent, acestea ar fi determinat sau înlesnit practicarea prostituţiei ori ar fi obținut foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei, de către mai multe persoane, în apartamente închiriate în muncipiile Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara și Suceava.

În urma perchezițiilor, au fost descoperiți și ridicați aproximativ 14.000 de lei, 3.800 de euro, 500 de dolari, carduri bancare, telefoane mobile, cartele SIM, o armă de tip airsoft, mai multe înscrisuri cu valoare probatorie și au fost indisponibilizate patru autoturisme.

Astfel, șase bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind conduși și încarcerați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Alte trei persoane sunt, de asemenea, cercetate în acest dosar, una fiind încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă, iar celelalte două sustrăgându-se cercetărilor.

Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și al Unității Teritoriale de Analiză a Informaţiilor Constanța.

La acțiune au participat și polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Constanța, Poliția Orașului Năvodari, Poliția Orașului Ovidiu, Secția 4 Poliție Rurală Medgidia, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.