Ei sunt indivizii vizitați de mascați și arestați pentru că vindeau droguri elevilor din Tulcea

1
2498

Șapte persoane au fost arestate preventiv pentru că vindeau droguri, inclusiv elevilor. Este vorba de două dosare penale, fiind vorba de Stelian Petrea, Sorin Tudose, Vasile Valentin Niculescu (în primul dosar) și Constantin Mihai Linte, Robert Bogdan Zenovei, Adelin Daniel Lazăr și Robert Acsente (al doilea dosar). Măsurile au fost luate de Tribunalul Tulcea, în data de 13.09.2023.

Amintim că polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea, au documentat, în data de 12 septembrie a.c., în cadrul a două dosare penale, activitatea infracțională a șapte persoane, bănuite de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2022 – septembrie 2023, bănuiții ar fi comercializat cannabis în mod repetat (peste 80 de acte materiale), consumatorilor de droguri din județul Tulcea, inclusiv elevi. Activitatea infracțională ar fi fost facilitată de împrejurarea că doi dintre bănuiți sunt elevi și ar fi avut acces la consumatorii de droguri din unitățile de învățământ în care erau școlarizați.

În data de 12 septembrie a.c., au fost puse în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate cantități de cannabis și cocaină, cântare electronice de precizie, grindere, telefoane mobile și sume de bani în lei și valută.

Ulterior, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea a șapte persoane, dintre care unul minor, cercetate în două cauze. În data de 13 septembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Tulcea a dispus arestarea preventivă a celor șapte bănuiți, pentru 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Liliana BELCIUG

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.