Te confrunți cu obezitatea și te gândești să faci o operație de micșorare a stomacului? Dr. Gabriel Matei percepe 17.750 lei, iar dr. Ștefan Tucă 18.350 lei

0
170
FOTO: Doc.ro

Obezitatea pune stăpânire pe populația adultă din România. 2 din 4 persoane sunt suprapomderale. Obezitatea nu este numai o problemă estetică, ci este o boală cu ample consecințe asupra stării de sănătate. Apariția obezității influențează aspectul fizic al persoanei, dar și starea ei psihică.

Excesul ponderal generează numeroase complicații: diabet zaharat, afecțiuni cardiace și cerebro-vasculare, hipertensiune arterială, apnee de somn, tulburari locomotorii, tulburari psihice (depresie, anxietate, stimă de sine scăzută, izolare socială), afecțiuni digestive și pulmonare.

În cazul în care vă gândiți să faceți o operație de micșorare a stomacului este necesar să vă gândiți înainte de două ori. Prețul unei intervenții chirurgicale la clinicile private depășește 2.000 de euro, iar complicațiile post-operator nu sunt de trecut cu vederea, pentru că din cauza unei embolii puteți deceda.

Ştefan Tucă este medic primar chirurgie generală în București, cu competenţă în chirurgia laparoscopică avansată, chirurgia bariatrică, herniologie şi flebologie. Are o experienţă de 20 de ani, iar pentru o intervenție chirurgicală de micșorare a stomacului, gastric sleeve, percepe suma de 18.350 lei. O fi mult sau puțin, lăsăm pacienții să decidă.

Am fost curioși să aflăm ce include pachetul operator. Suma respectivă acoperă intervenția chirurgicală, monitorizarea și supravegherea pe toată perioada internării; anestezia; eventualele nopți de spitalizare; planul de îngrijire și tratament. Prețul este valabil doar cu bilet de trimitere de la medicul de familie. În suma stabilită de medic nu sunt incluse costurile investigațiilor preoperatorii, iar pacientul trebuie să facă dovada calității de asigurat.

La Spitalul privat Medicover București consultul preoperator este 220 lei. Prețul operației de micșorare stomac (tot pachetul) este 28.840 lei. Pachetul complet conține: set extins de investigații și analize preoperatorii, 2 nopți de spitalizare incluse, consumabile și medicamente, onorariu echipă medicală și primul control postoperator. Prețul este final și nu presupune alte costuri suplimentare. Restul controalelor costă 220 lei.

Un alt medic din București, dr. Gabriel Matei, de la Spitalul Gral OncoFort, are un tarif stabilt. Prețul pentru operația de micșorare a stomacului (Gastric Sleeve) este 17.750 lei. Prețul operației include anestezia, monitorizare și supraveghere pe toată perioada internării, zilele de spitalizare, plan de îngrijire și medicație.Nu sunt incluse costurile investigațiilor preoperatorii. Pacientul trebuie să facă dovada asigurat CAS. Investigațiile prebariatrice costă aproximativ 3.500 lei.

Care sunt complicațiile Gastric Sleeve?

Complicațiile potențiale și care pot pune viața în pericol sunt mai susceptibile să apară în primele 15 zile după procedura chirurgicală, iar aceste complicații pot include fistula gastrică, sângerare și embolie.

Primele 2 săptămâni după procedura gastric sleeve au o importanță crucială în ceea ce privește intervenția chirurgicală și starea de spirit a pacientului. Atât recuperarea în urma unei intervenții chirurgicale majore, cât și modificările abrupte ale rutinei alimentare pot avea un impact negativ pe termen scurt asupra pacientului. Fistula gastrică este cea mai gravă complicație a acestei proceduri. Este de o importanță crucială informarea chirurgului cu privire la orice complicații suferite de pacient.

Orice procedură chirurgicală poate fi asociată cu un risc de embolie; cu toate acestea, riscul de embolie este mai mare în procedurile de chirurgie bariatrică. Se pot lua măsuri pentru a minimiza aceste riscuri și pentru a preveni apariția acestora. Un diluant de sânge injectabil este început cu o zi înainte sau în ziua intervenției chirurgicale, iar pacienții poartă ciorapi de compresie (ciorapi pentru varice) pentru a reduce riscul de embolie.

Pacienții trebuie să poarte ciorapi de compresie și să primească tratament anticoagulant la domiciliu pentru încă 10 zile după externarea lor din spital. Sângerarea este cea mai frecventă complicație a procedurii. Toate cazurile de sângerare apar în spital și monitorizarea atentă facilitează observarea unei eventuale sângerări.

Ce mâncați după Gastric Sleeve?

În primele două zile după procedură, sprijinul nutrițional este asigurat de alimentația parenterală. Pacienții sunt supuși unui test de etanseitate în ziua 2 postoperatorie și se începe o dietă lichidă de 15 zile. Această perioadă este urmată de o dietă alimentară semi lichidă și se adaugă alimente solide după aceea.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.