Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul campaniei prezidențiale, pentru spălare de bani

0
508
Elena Udrea, sursa foto: Adevărul

Elena Udrea a aflat astăzi sentința în dosarul campaniei prezidențiale din 2009. Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat alături de fiica fostului președinte al României, Traian Băsescu, Ioana, și fostul șef al CJ Tulcea, actualul vicepreședinte, Victor Tarhon privind modalitatea de finanțare a campaniei prezidențiale din 2009. Sentința nu este definitivă.

Sentința primită de Elena Udrea este de 6 ani de executat, plus un spor de 2 ani, adică 8 ani de închisoare în total. Se aplică vechiul Codul penal. „Condamnă pe Elena Udrea la 6 ani pentru instigare luare de mita. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru instigare luare de mita (altă faptă). Condamna pe Elena Udrea la 6 ani pentru spalare de bani. Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamna pe Elena Udrea la 3 ani închisoare pentru spălare de bani (a treia fapta). Condamna pe Elena Udrea la 5 ani pentru spalare de bani (alta fapta). Condamnă pe Elena Udrea la 4 ani închisoare pentru spălare de bani (a cincea faptă).

Ioana Băsescu a fost condamnată la cinci ani de închisoare. De asemenea, președinte CJ Tulcea de la acea vreme, Victor Tarhon, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare. Jurnalistul Dan Andronic a fost achitat.

Procurorul a cerut o pedeapsă de peste 15 ani în cazul Ioanei Băsescu și de peste 12 ani în cazul fostului ministrul de la Turism – Elena Udrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.