Elevii constănțeni stau îmbrăcați în clase din cauza frigului

0
1081
Foto arhivă

La nivelul municipiului Constanța încă nu se știe când va începe furnizarea energiei termice, iar Consiliul Local de abia a votat prețul gigacaloriei, iar în multe școli și grădinițe din municipiu, copiii trebuie să îndure frigul.

Toretic, Societatea de Termoficare, fostul RADET, va începe furnizarea agentului termic începând cu data de 1 noiembrie sau dacă temperatura scade sub zero grade Celsius timp de trei nopți consecutiv. Cam până atunci au de așteptat și majoritatea unităților de învățământ din municipiu, care sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire.

Între timp, multe ore de curs se desfășoară cu elevii îmbrăcați cu haine, mai ales că sunt profesori care preferă să țină geamurile deschise pentru a asigura o aerisire constantă a claselor. În grădinițe, unde suprafața este mai mică, se folosesc radiatoare și calorifere electrice pentru a crea condiții pentru cei mici.

Cu toate acestea, Inspectoratul Școlar Județean nu a fost înștiințat despre probleme legate de încălzirea în școli și grădinițe.

În orice situație care necesită sprijin din partea ISJ, directorii unităților de învățământ iau legătura cu noi. Până la acest moment, nu am fost contactați pe această temă de către niciun director“ a precizat Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.