Elevii și studenții pichetează, sâmbătă, sediile USR, PNL și Guvernul

0
118
Foto: Romania Libera

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi cheamă tinerii în stradă pentru apărarea gratuităţii studenţilor la călătoriile cu CFR.

Evenimentul intitulat „Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului“, aluzie la ironiile mediatice asupra subiectului, va avea loc sâmbătă, 20 februarie, în Bucureşti

Protestul începe la ora 14.00, în faţa sediului U.S.R. de pe Şoseaua Pavel D. Kiseleff, apoi participanţii vor picheta şi sediul P.N.L. de pe Bulevardul Aviatorilor, de unde vor pleca spre Piaţa Victoriei, la Guvernul.

„Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeţi de drepturile existente. Dacă acceptăm compromisuri, măsurile de austeritate vor continua pe zi ce trece. Am văzut deja cum premierul şi-a motivat ideologic opoziţia faţă de gratuitate şi ne putem imagina continuarea. Trebuie să existe o reacţie fermă“, susține Mihnea Teodor Popescu, unul dintre membrii sindicatului.

Aceştia se opun posibilelor soluţii de compromis prin care politicienii încearcă să tempereze reacţiile venite din partea tinerilor în ultimele zile.

„Oricât am vrea să simulăm transparenţa, este clar că există o ruptură între cei care discută cu decidenţii şi elevii şi studenţii de rând. Avem nevoie de un model mai bun de apărare a intereselor tinerilor, unul care să ofere o platformă tuturor şi care să nu lucreze cu jumătăţi de măsură“, a spus Andrei Mureşan, membru-fondator al Sindicatului

De aceea Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi reprezintă baza unei viitoare structuri mai ample, FRONT (Federaţia Reprezentativă a Organizaţiilor Non-Concesionale de Tineret), care va urma modelul sindical de organizare, pentru a construi o platformă accesibilă tuturor tinerilor din România, din toate categoriile sociale, prin care se vor putea auto-reprezenta şi vor putea lupta pentru interesele, drepturile şi libertăţile lor. 

Organizatorii protestului susțin că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. 

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.