Eșec pe linie la intervenția în cazul ostatecilor din Onești. A fost sesizat Parchetul Militar și s-a lăsat cu demiteri

0
192
Ministrul Lucian Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode a susținut o conferință de presă pentru a prezenta primele concluzii și măsuri luate în cazul eșecului forțelor de ordine din Bacău și Onești. Singurul lucru bun din toată acțiunea a fost echipamentul.

Lucian Bode a transmis condoleanțe familiilor celor două victime. Acesta a precizat, referitor la IPJ Bacău, că „adjunctul unității s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului”, iar în ceea ce privește Poliția Onești, cei de aici au ignorat trecutul autorului, prin prisma comportamentului în societate.

„Cu privire la implicarea conducerii IPJ Bacău, mă refer la inspectorul șef și la adjunct, la comandă se afla adjunctul unității, care s-a deplasat cu întârziere la fața locului, minimizând importanța evenimentului Cu toate că autorul a amenințat de mai multe ori că va comite fapte de violență, nu au fost dispuse măsuri legale în acest sens Conducerea IPJ Bacău nu a valorificat în întregime toate datele și nu a informat complet și corect eșalonul superior pentru a se aloca resurse multiple Cu privire la implicarea conducerii Poliției Onești, mă refer la șef și la adjunct. A fost ignorat trecutul autorului, prin prisma comportamentului în societate, iar reclamațiile sau amenințările anterioare nu au fost documentate corespunzător Măsurile dispuse la fața locului au fost deficitare, neacționându-se corespunzător în sensul izolării soției autorului și limitării posibilității agresorului de a avea acces la anumite informații, aspect care a îngreunat intervenția. Am dispus următoarele măsuri preliminare: sesizarea unității de Parchet competente cu privire la neglijența în serviciu referitor la modul de intervenție, sesizarea unității de Parchet competente cu privire la soluționarea plângerilor depuse anterior evenimentului, înlocuirea din conducerea IPJ Bacău a inspectorului șef și a adjunctului acestuia. Lucian Bode, ministrul de Interne: Înlocuirea din conducerea Poliției Municipiului Onești a șefului Poliției și a adjunctului acestuia Celor patru ofițeri urmează să li se stabilească alte atribuții Totodată, am dispus măsuri pentru asigurarea continuității conducerii celor două structuri de Poliție. Verificările continuă și toate datele și informațiile obținute vor fi puse la dispoziția unităților de Parchet competente,“ a declarat ministrul Bode.

https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/210670407476281

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.