Alexandru Cristian Iordan, ultima ședință în calitate de prefect al județului Tulcea

0
297
Alexandru Cristian Iordan, Prefect Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Alexandru Cristian Iordan a condus ultima ședință din scaunul de prefect, urmând ca locul să îi fie luat de Marian Ivanov de la PLUS. Până când acesta va prelua oficial funcția, subprefectul Carmen Caloianu va asigura tranziția.

În urmă cu un an de zile, pe 3 martie era activat pentru prima dată, în contextul pandemiei de COVDI-19, Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Tulcea, condus de prefectul Alexandru Cristian Iordan. Pe 3 martie 2021, acesta a participat la ultima ședință din postura de prefect.

„S-a împlinit azi un an de la declanșarea crizei provocate de pandemia COVID-19, criză care a presupus luarea unor măsuri excepționale, precum instituirea stării de urgență, a stării de alertă, instituirea carantinei și izolarea bolnavilor sau contacților. Măsurile luate la nivelul Centrului Județean de Coordonare au avut ca scop prevenirea și limitarea transmiterii virusului, precum și suportul necesar acordat pacienților și cadrelor medicale“ a precizat acesta.

Printre primele măsurile luate în urmă cu un an au fost amenajarea Secției de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Tulcea, pentru bolnavii Covid-19, precum și punerea în funcțiune laboratorului REAL PCR din cadrul DSVSA Tulcea. De asemenea, tot atunci se lua măsura carantinării cartierului Bendea din Babadag, decizie aprobată prin ordinul comandantului acţiunii, secretarul de stat Raed Arafat.

Privind retrospectiv, măsurile luate în cadrul Centrului Județean de Coordonare și-au atins scopul, județul Tulcea numărându-se, pentru o lungă perioadă de timp, printre judeţele cu cea mai scăzută incidenţă a cazurilor la mia de locuitori.
Pentru toată munca depusă, pentru toate nopțile nedormite, vreau să le mulțumesc celor care mi-au fost alături: structurilor MAI, serviciilor deconcentrate implicate şi, nu în ultimul rând, colegilor mei din Instituţia Prefectului!
Activitățile impuse de pandemie s-au suprapus activităților curente ale Prefecturii, într-un an 2020 în care a trebuit să organizăm alegerile locale și parlamentare, în care am avut și comandament de iarnă, dar și alte situații de urgență“
a rememorat Alexandru Iordan.


Acesta i-a transmis și un mesaj celui care îl va înlocu

Îi urez succes noului prefect și echipei care va veni la prefectură. În același timp, le mulțumesc și le urez succes colegilor mei, cu care am lucrat pe durata mandatului meu. Nu în ultimul rând, le mulțumesc angajaţilor Cancelariei, cei care mi-au fost alături în tot acest răstimp. Le doresc succes oriunde vor merge mai departe. Așa cum bine îi cunosc, îl vor avea cu siguranţă!“.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.