Eugen Agliţoiu, managerul Spitalului Medgidia, spune că unitatea medicală este pregătită pentru valul 4 al pandemiei: “Trebuie să conștientizăm necesitatea vaccinării”

0
348

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a anunțat, marți, 20 iulie a.c., că rata de infectare cu COVID-19 în România se află în creștere, astfel că se preconizează că valul patru al pandemiei ar putea veni mai devreme, având în vedere că în anumite zone incidența infecțiilor cu tulpina Delta se află în plină ascensiune.

”Nu putem avea o dată exactă la care valul patru va apărea sau va atinge apogeul, dar luându-ne după ceea ce s-a întâmplat în celelalte ţări – de exemplu în Marea Britanie – şi că acum avem aproximativ 45.000 de noi infectări pe zi, având în vedere că şi incidenţa infecţiilor cu tulpina Delta este în creştere la noi în ţară, da, estimăm că vom avea o creştere a ratei de infectare şi la noi în ţară”, a spus Mihăilă la Parlament, după ce a participat la şedinţa coaliţiei.

Totodată, mulți reprezentanți ai Ministerului Sănătății, dar și medici spun că această tulpină îi va afecta mai mult pe cei nevaccinați.

Prin urmare, unitățile medicale încep pregătirile pentru valul 4.

În județul Constanța spitalele sunt pregătite pentru acest val patru al pandemiei de coronavirus. Contactat de Focus Press, directorul Spitalului Municipiului Medgidia, Eugen Aglițoiu a declarat că unitatea medicală este pregătită pentru acest aspect:”Suntem pregățiți cu paturi pentru bolanvii de COVID-19, paturi ATI. Acum Spitalul este non-covid, însă ne așteptăm în orice moment de o explozie a cazurilor și izbucnirea valului patru. Acum mai mult trebuie să conștientizăm necesitatea vaccinării. Stăm prost în mediile rurale, dar să sperăm că oamenii vor conștientiza și se vor vaccina”.

Totodată, și directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Constanța, Cristina Schipor, a declarat în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press despre faptul că instituțiile și specialiștii din Sănătate sunt vigilenți și se pregătesc pentru valul 4 al pandemiei de COVID-1: „La întrebarea dacă va fi sau nu va fi valul 4, răspuns e clar: sigur va fi. Problema este când va fi. Vedem că sunt țări în jurul nostru care se confruntă cu probleme mari acum. Nu putem să ignorăm lucrul ăsta. Ne pregătim, suntem vigilenți, mai mult decât atât, acum știm ce avem de făcut.cMulțumim lui Dumnezeu că acum avem o perioadă de relaxare, în care putem să dăm concendii angajaților din Sănătate să se odihnească, să ne întărim cu echipamentele de protecție, să ne asigurăm, să dezinfectăm, să ne organizăm în așa fel încât să nu putem spune că suntem luați prin surprindere de valul 4, care va apărea și nu știm ce să facem. Nu, acum știm ce avem de făcut, ne pregătim, suntem vigilenți, dar în același timp suntem și cu ochii pe cetățeni, toate instituțiile care avem responsabilități pe acestă temă, în așa fel încât când va veni valul 4, să îl minimalizăm pe cât va fi posibil“, a explicat Cristina Schipor.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.