Evitarea apariției de focare de COVID-19 în rândul personalului medical al Spitalului Județean Constanța, cea mai mare problemă a unității sanitare

0
506

Vizita ministrului Sănătății, Nelu Tătaru la Constanța a fost una de „informare vis a vis de capacitatile spitalului, oprortunitățile și problemele legate de actul medical in sine“, potrivit managerului unității sanitare, dr. Cătălin Grasa.

Ministrul Tătaru nu a deranjat prea mult personalul medical al Spitalului Județean Constanța, vizitând zona de radioterapie și imagistică, evitând Unitatea Primire Urgențe unde prezentările în ultima perioadă sunt în creștere.

Potrivit directorului SCJU Constanța, dr. Cătălin Grasa, Radioterapia va fi funcțională și va putea primi pacienți la jumătatea lunii septembrie. Legat de celelalte discuții cu ministrul Tătatru, acesta a precizat că:

„Am discutat să aplicăm pentru programul de COVID să acoperim cheltuielile pentru echipamente, dezinfectanți și zona de echipamente medicale – Terapie Intensivă, Colonoscopie, Imagistică ș.a.m.d.“.

Legat de cazurile de COVID-19, chiar dacă Spitalul Județean nu este unul destinat acestei afecțiuni, sunt paturi special pregătite.

„Avem o extensie, și am fost felicitați pentru acest lucru, a Terapiei Intensive pentru pacienți COVID sau suspiciuni COVID, la etajul I, unde era Chirurgia Plastică. Are zece camere, zece posturi, inclusiv pentru pacienții cu ventilație mecanică, să putem să izolăm, să nu intrăm în terapia mare. Cea mai mare problemă a noastră, ținând cont că e un spital cu peste 3200 de salariați, este un act medical de calitate pentru pacient și în egală măsură trebuie să avem grijă să ne protejăm și să ținem cât mai departe apariția de focare epidemiologice vis a vis de cadrele medicale“, a declarat dr. Cătălin Grasa.

Cătălin SCHIPOR

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.