Explozie de noi cazuri de infectare cu COVID-19, la Constanța

0
2058
Foto: arhivă

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.417 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 57 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 380 de teste RT-PCR și au fost înregistrate 65 de noi cazuri și 61 de reinfectări, dar și două decese. Doi bărbați, de 65 și 67 de ani, care prezentau comorbidități.

Reamintim că în ultimele 24 de ore, Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța a fost declarat focar de COVID-19, în urma confirmării, de la finalul săptămânii trecute și până în prezent, a unui total de 39 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Acesta este motivul raportării a 65 de noi cazuri pentru ultimele 24 de ore.

În acest moment, sunt 316 persoane internate, dintre care 283 din județul Constanța și 33 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.108 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 161 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 176 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (55), asistenți medicali (70) și personal auxiliar (51).

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 77 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 74 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 86 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 79 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

Aproximativ 60 de sancțiuni, de aproape 30.000 de lei în total

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis“ Constanța și polițiștii locali, un număr total de 58 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 29.950 de lei), dintre care unsprezece pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 600 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat douăsprezece societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 22 septembrie a.c., 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 223 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.