Fabrica Avicola de la Lumina se modernizează

0
175

Avicola Lumina gospodăreşte 18 hale de găini ouătoare dispuse pe o suprafaţă de 20 de hectare, care au fost modernizate în 2012, prin investiţii importante, pentru a răspunde exigenţelor Uniunii Europene privind spaţiul de mişcare şi gradul de libertate al fiecărei păsări. Capacitatea de producţie a ouălor pentru consum a urcat la 75 de milioane pe an, iar sortarea şi ambalarea acestora se face la o capacitate de 45.000 de ouă pe oră, cu cea mai noua generaţie de echipamente.

Tocmai pentru ca produsele să fie de cea mai bună calitate, antreprenorii care dețin fabrica au decis că este timpul să facă investiții noi și să facă modernizări.

Autoritatea pentru Protecţia Mediului Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrarepentru proiectul: „Modernizare cu echipament de crestere în sistem voliera, pentru creșterea găinilor ouatoare în voliere hala 15 voliera și hala 16 voliera, din modulul 4”, amplasat în comuna Lumina, titularul fiind AVICOLA LUMINA S.A., că nu este necesară efectuarea evaluarii impactului asupra mediului,

Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanta din strada Unirii nr. 23, în zilele de luni – vineri, între orele 8-13, precum şi la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro. Comentariile publicului interesat se pot înainta până la data de 15.10.2020.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.