La Spitalul Mangalia ajung, zilnic persoane cu coronavirus. Mai multe cadre medicale sunt, şi ele, în carantină

0
8086
Spital Mangalia

Nu de foarte mult timp, Spitalul din Mangalia a devenit spital suport COVID-19, fiind inclus în lista spitalelor de linia a II-a, ce tratează cazuri asimptomatice şi uşoare, urmare a înmulţirii cazurilor la nivel naţional şi judeţean.

În aceste momente, la nivelul județului Constanța, unitățile spitalicești sunt aglomerate. Conform raportării Prefecturii, la nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 129 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 107 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 90 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 46 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 2 ocupate).

De precizat este că în momentul în care prezentaţi simptome, paşii sunt următorii: contactaţi Direcția de Sănătate Publică, după care veţi fi transportați de către un echipaj SAJ B2 la Spitalul de Boli Infecțioase, urmând ca după testare, în funcție de gravitate, să fiţi repartizați în unitățile spitalicești suport COVID-19.

Revenind la situaţia Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu a declarat: „Fiind un spital cu pavilioane, s-a considerat că este mai simplu pentru noi să gestionăm cazurile pozitive COVID-19. Avem în fiecare zi câteva zeci de pacienți, în cele două pavilioane, C și B, în general sunt cazuri ușoare sau medii, nu sunt probleme deosebite în ceea ce privește tratamentul cazurilor de aici. Majoritatea sunt diagnosticate la Spitalul de Boli Infecțioase în Constanța, după care sunt direcționate către spitalul din Mangalia”.

„Am avut angajați testați pozitiv, este aproape imposibil să nu ai. Avem și în acest moment angajați care sunt în carantină, dar nu pot să vă spun un număr exact, sunt câțiva, dar nu sunt focare de infecție pe secții. În general este vorba de cei din prima linie, și mă refer la angajații de la Primiri Urgențe și chiar de la Administrativ, unde pot apărea persoane care să solicite acte etc. Deci, în concluzie, nu suntem în momentul de față într-o situație critică, nu avem focare pe secții, nu se pune problema închiderii secțiilor. Este o infectare la modul obișnuit”, a mai declarat, pentru Focus Press, dr. Liviu Mocanu.

 „Respectăm protocoalele medicilor infecționiști, aceștia dictează colegilor noștri, din cadrul altor specialități ce conduită terapeutică să adopte, dar repet, cazurile noastre sunt ușoare, maxim medii, nu necesită suport ventilator, nu se află în insuficiență respiratorie, cazurile sunt relativ ușor de tratat, practic pacienții se află în carantină cu un tratament bazal”, a mai precizat acesta.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.