Florin Chelaru, dezamăgit de rezultatul votului pentru Consiliul Local Năvodari: “Sunt foarte supărat. Ca să înţelegeţi, dragi năvodăreni: toţi consilierii se ceartă între ei”

0
398

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru (PSD), este dezamăgit de rezultatul votului pentru Consiliul Local şi se teme că proiectele de dezvoltare vor fi înfrânate de „mozaicul” de partide care au reprezentanţi în mandatul 2020-2024. În noul Consiliu Local Năvodari vor fi 6 consilieri PSD, 4 PMP, 4 PNR, 3 PNL şi 2 USR. În aceste condiţii, o majoritate este greu de creat, iar în privinţa desemnării viceprimarului va fi o adevărată bătălie.

Reales pentru încă un mandat de primar, Florin Chelaru a vorbit, în cadrul unui interviu acordat Focus Press, despre cum a decurs campania electorală, despre rezultatele alegerilor din data de 27 septembrie, dar şi despre proiecte.

Legat de campania electorală, Chelaru a explicat şi cum a avut loc, în realitate, incidentul cu copilul rănit la un loc de joacă din centrul oraşului. Edilul susţine că cel mic era la aparate nepotrivite pentru vârsta sa, nesupravegheat corespunzător, însă întreaga situaţie a fost denaturată şi folosită în scop electoral.

Iată o parte din declaraţii:

„A fost o campanie mult mai complicată decât mă aşteptam eu. (…) S-au câştigat multe voturi pe minciuni, pe dezinformări pe care nu putea să le probeze nimeni. Cred că, cel puţin la Năvodari, există o mare masă de oameni echilibraţi, interesaţi să voteze cu proprii ochi – adică vreau să spun că ei au văzut şi care sunt realizările şi nerealizările şi, în funcţie de acestea, au decis să voteze în cunoştinţă de cauză. Dacă ai fi ascultat ce spune opoziţia, ai fi spus că întreg oraşul este un dezastru”;

„Vreau să ştie toată lumea şi este foarte important pentru năvodăreni să înţeleagă că, din momentul acesta, proiectele vor fi vizate, normal, printr-un echilibrul din tot Consiliul Local, echilibru care în acest moment nu există. Dar acesta este rezultatul votului din 27 septembrie. Cert este că PSD nu are decât 6 mandate, iar partidele de dreapta, celelalte, adunate, nu pot să facă majoritate (…) O să ajungem în situaţia în care să începem lucrul fără un viceprimar dacă nu se ajunge la o comunicare reală între partide”;

„Există această situaţie de mozaic politic, să îi zic, ciudat de altfel. Este foarte complicat din prisma faptului că noi avem foarte multe proiecte în derulare, dar năvodăreanul nu a fost atât de mulţumit de proiectele pe care eu le-am făcut… Eu îmi fac mea culpa, năvodăreanul nu a fost foarte mulţumit că eu am dat drumul la un spital, că avem cele mai multe proiecte europene pentru un oraş de talia oraşului nostru, a fost nemulţumit că am schimbat zonele şi că, din exteriorul oraşului, am schimbat tot ce ţine de parcări, igienizare… nu a fost foarte important. Rămâne ca de acum încolo lucrurile să ia un alt făgaş. Dacă până acum nu a fost bine, probabil că votul consilierilor va trebui să fie reclamat în primul rând de cei care au votat. Şi încă o dată spun acest lucru: cei care au votat anumite partide şi o să vadă că în consiliu vor veni şi vor crea o presiune, atunci nu este vinovat consilierul, este vinovat năvodăreanul, care nu a avut, la momentul respectiv, idea de a vota ceea ce înseamnă dezvoltarea oraşului, ci o să vadă că înfrânarea nu ajută pe nimeni (…)”;

“Mi se pare un pic ciudat, când se vede că s-a lucrat, dintr-o data să apară noţiunea de a nu fi votat din considerente că sunt de la PSD. E o chestie un pic ilogică. Am înţeles, votul pentru primar mi s-a acordat aşa cum mi s-a acordat, dar, fără un Consiliu Local nu aş putea să fac multe lucruri, dar nu e nici o problemă, că în viaţă învaţă după propriile alegeri. Nu trebuie decât să fie atenţi pe Consiliul Local; eu voi fi foarte vocal, să arăt care sunt problemele sau care sunt lucrurile bune pe care le face administraţia. Deci, să stea toată lumea liniştită, iar când vor fi piedici, să nu se mai uite doar la un primar care a încercat să facă şi să nu spună că nu a vrut Chelaru să termine un proiect, ci să se uite şi cum au votat în Consiliu, şi atunci să se uite în oglindă şi să îşi bată obrazul…”.

“Sunt foarte supărat. Am ajuns într-o situaţie în care să nu avem alianţe, toată lumea se ceartă cu toată lumea… Ca să înţelegeţi, dragi năvodăreni: toţi consilierii se ceartă între ei”

Declaraţii complete: în materialul VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.