VIDEO. Primarul din Vulturu crede că ar fi normal ca sumele defalcate să nu mai fie distribuite de Consiliul Județean și poate chiar în funcție de numărul de locuitori

0
1462

Primar în funcție, Eugen Marius Berbec a obținut un nou mandat pentru conducerea comunei Vulturu, în urma alegerilor de la sfârșitul lunii septembrie a.c. P.S.D. Vulturu a obținut și șapte mandate de consilieri locali.

Eugen Marius Berbec, candidatul P.S.D. la funcția de primar al comunei Vulturu, a câștigat alegerile de pe 27 septembrie a.c., cu un scor de 93,15%. Va începe al patrulea mandat și va fi susținut de către cei șapte aleși P.S.D. care vor face parte din Consiliul Local Vulturu, alături de un consilier P.M.P. și unul P.N.L.

„Începem cu dorință mare, avem obiective în derulare în momentul de față și avem noi idei pe care dorim să le punem în aplicare în cel mai scurt timp. Bineînțeles, vom fi influențați foarte mult, în afară de bugetul local, de noul exercițiu financiar european 2021 – 2027 și, deopotrivă, de sursele guvermentale, în funcție de programele naționale care vor fi lansate. Trebuie să fac o remarcă: noi în primele două exerciții financiare am fost dezavantajați total, în sensul în care, neavând o comună cu 2.000 de locuitori, accesarea fondurilor europene ne-a fost împiedicată pentru că în Ghidurile solicitantului exista această condiție pentru un punctaj bun și tot timpul cădeam sub linie“, a declarat primarul în funcție și ales Eugen Marius Berbec.

În acest timp, în comuna Vulturu se implementează un proiect amplu, cu o valoare de peste 15 milioane de lei, pentru asfaltarea tuturor drumurilor din localitate. Pentru a afla celelalte proiecte de infrastructură pe care edilul-șef își dorește să le desfășoare, urmăriți materialul video.

Cu privire la noua conducere a Consiliului Județean Constanța, Eugen Marius Berbec crede că noul președinte P.N.L. al C.J.C. va avea o bună colaborare cu toți primarii din județ, indiferent de culoarea politică.

„Cred că anul 2020 aduce schimbări semnificative în abordarea diferenței de opinii pe ideologia politică. Eu cred că domnul președinte ales Mihai Lupu cu certitudine ceea ce a spus în campania electorală cu privire la faptul că vom avea, bineînțeles, dezbateri, ușa dumnealui va fi tot timpul deschisă, cu certitudine acest lucru se va întâmpla. Cred că atât noi, primarii P.S.D., cât și dumnealui, în calitate de președinte de Consiliu Județean, reprezintă, bineînțeles,  locuitorii județului Constanța și nu putem să neglijăm 33 de primării conduse de social-democrați doar din cauza faptului că edilul respectiv are o coloratură politică diferită.

Deopotrivă, banii alocați din aceste sume defalcate mi s-ar părea normal să vină direct prin Legea bugetului de stat și să nu mai fie distribuiți prin Consiliul Județean. Pe mine nu m-ar deranja dacă acești bani ar fi dați în funcție de numărul de locuitori și atunci poate ar fi și mai echitabil. Dar nu pe criterii politice. Am convingerea că domnul președinte ales Mihai Lupu nu va face această diferență între culorile noastre“, a concluzionat Eugen Marius Berbec.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.