Farul – Rapid: echipa lui Gheorghe Hagi vrea o nouă victorie, în lupta pentru titlul de campioană

0
158

Farul Constanța, liderul Superligii, întâlnește sâmbătă, 6 mai 2023, pe stadionul din Ovidiu, Rapid București, ocupanta locului 5 în clasament, în cadrul etapei a șaptea a play-off-ului Superligii. Echipa antrenată de Gheorghe Hagi vine după egalul din deplasare, 1-1, cu Sepsi Sf. Gheorghe. De cealaltă parte, formația lui Adrian Mutu vine după două victorii cu FCSB, scor 1-0, și CFR Cluj, scor 3-1, formații care se luptă pentru titlul de campioană.

Managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, a spus că echipa sa trebuie să facă un meci complet pentru a câștiga toate cele trei puncte.

„Cu fiecare săptămână, rămân meciuri mai puține. Este clar că trebuie să ne concentrăm pe fiecare meci în parte, pe care îl avem. Am avut această strategie de la începutul campionatului, să luăm fiecare meci în parte, să ne luptăm pentru toate cele trei puncte, să încercăm să jucăm un fotbal bun și să câștigăm. Așa vrem să facem și acum. Avem meciul cu Rapid, de acasă, cu o echipă foarte bună, foarte bine organizată, cu un antrenor care a arătat, și echipa, și el, că au un potențial foarte mare. Cred că atât Rapidul, cât și noi, sunt echipele care am arătat că ne putem bate cu cele mai bune echipe sau care în anii precedenți, prin tot ce au făcut, au arătat că își propun să câștige campionatul. Noi am ajuns acolo și cred că suntem două echipe în formă și foarte bune. Sunt toate detaliile pentru a ieși un meci foarte bun. Sperăm ca noi să o facem mult mai bine decât ei, noi să fim mai iuți, mai buni și să interpretăm ambele faze. Trebuie să facem un meci complet. Sper să mobilizez tot colectivul, toată echipa pe care o am, să facem un meci mare, așa cum am făcut acasă în ultimele meciuri, cu publicul, cu toată lumea, și să încercăm să luăm cele trei puncte, care sunt foarte importante pentru visul nostru pe care îl avem, acela de a ieși campioni“, a spus Hagi.

Atacantul Farului Denis Alibec vrea toate cele trei puncte în meciul cu Rapid.

„Acasă am reușit să îi batem de două ori, sperăm să facem, din nou, un meci bun și, cu siguranță, avem mare nevoie de aceste trei puncte. Au un moral foarte bun, au jucat foarte bine, se vede că au o echipă cu experiență, cu calitate, dar și noi suntem foarte puternici și cred că putem face față presiunii. Toate meciurile pe care le-au jucat acasă au făcut-o foarte bine, dar noi știm să îi contracarăm și, cu siguranță, vom face un meci mare“, a spus Denis Alibec.

Un alt atacant al formației constănțene, Louis Munteanu, își dorește să continue cu jocurile bune practicate pe teren propriu.

Este un meci foarte frumos, avem nevoie de toate cele trei puncte și sperăm să le luăm, și să facem un meci foarte bun. Ne place să jucăm cu presiune, sperăm să luăm toate cele trei puncte. Trebuie să practicăm un joc bun, așa cum le-am făcut pe toate acasă“, a spusLouis Munteanu.

Jucătorii indisponibili ai Farului pentru acest meci sunt Gustavo Marins și Mihai Popescu.

Hagi, în așteptarea noului stadion din Constanța

Gheorghe Hagi a vorbit și despre noul stadion din Constanța, în contextul în care arena din Ovidiu va găzdui un nou meci cu casa închisă.

„Trebuie să vină stadionul acela nou. Să vedeți că și atunci o să se umple stadionul. O echipă, atunci când faci performanță, o echipă de tradiție, mare, chiar dacă este din provincie, dar cu spectatori și cu un oraș foarte mare și important din România, are foarte mulți suporteri. Așa am cunoscut-o eu, am crescut cu Farul. Lumea iubește fotbalul în Constanța, au venit și mă bucur. Din păcate, avem atâtea locuri, stadionul acesta este deocamdată. Sperăm să vină stadionul cel nou, să îl umplem și să avem abonați, cum avem și acum. Farul, ca și mentalitate, își dorește să facă un fotbal foarte bun, să joace pentru suporteri, să joace ofensiv, pentru ca lumea care vine la stadion să se bucure de fotbal“, a declarat Hagi.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.