FIFA lucrează la înființarea unei Ligi Mondiale

0
47

“Important este că FIFA şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), împreună cu toate confederaţiile de pe celelalte continente discută pentru a organiza o Ligă Mondială, în care să trei sau patru echipe din Africa vor juca împotriva cluburilor de top din întreaga lume. Este o provocare uriaşă, la care ne gândim să luăm parte în următorii doi ani”, a declarat Abo Rida, membru în Consiliul FIFA, pentru televiziunea egipteană națională, la începutul lunii aprilie.

Liga Mondială, care va purta numele FIFA World League, ar urma să adune la start toate câștigătoarele a competițiilor de pe fiecare continent.

Debutul FIFA World League este programat pentru sezonul 2023.

Până atunci ar putea apărea Super Liga Africi. Președintele Confederaţiei Africane de Fotbal, sud-africanul Patrice Motsepe, şi-a exprimat interesul de a crea o Super Ligă africană, după modelul celei propuse pentru Europa de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez.

În plus, Africa vrea să organizeze Cupa Mondială din 2030. Egipt și Maroc urmează să își depună o candidatură comună pentru a organiza marele rendez vous mondial de peste 9 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.