Firma fostului viceprimar al Constanței a obținut o nouă autorizație de construire

0
3141

Triumph Comtur S.R.L. a obținut o nouă autorizație de construire de la Primăria Constanța, pentru modificarea altei autorizații de construire pentru spațiul comercial pe care îl deține în Mamaia, în zona Hotelului Aurora.

În septembrie 2014, Primăria Constanța elibera o autorizație de construire pentru Triumph Comtur S.R.L., care dorea să ridice un imobil cu regim de înălțime P+1E, cu funcțiunea de spațiu comercial.

Miercuri, 10 februarie a.c., Municipalitatea a mai emis un astfel de document de urbanism pentru firma din stațiune, pentru modificarea primei autorizații, deoarece Triumph Comtur a solicitat modificarea fațadelor spațiului comercial, noi amenajări interioare, dar și supraetajarea acestuia cu un nivel, în suprafață de maximum 20% din suprafața construită desfășurată a clădirii. Astfel, societatea comercială a profitat prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, care permite emiterea de autorizații de construire fără elaborarea, avizarea și aprobarea în prealabil a unei documentații de amenajare a teritoriului și/sau a unei documentații de urbanism pentru lucrări de supraetajare a clădirilor existente cu încă un nivel, o singură dată.

Triumph Comtur trebuia să îndeplinească doar două condiții: terenul său să fie situat în afara zonelor construite protejate sau a zonelor de protecție a monumentelor și să nu fi beneficiat de derogări pentru coeficientul de utilizare a terenului și/sau pentru regimul de înălțime, prin reglementările urbanistice stabilite în documentația de urbanism aprobată, în baza căreia a fost emisă autorizația inițială. Și cum le-a respectat, firma a primit o nouă autorizație de construire pentru supraetajare fără elaborarea altei documentații de urbanism.

Triumph Comtur are ca asociați pe fostul consilier local P.N.L. și viceprimar al Constanței, Aurel Butnaru, și pe fiul său, Florin Butnaru, fiecare cu câte 50% din părțile sociale. Cei doi sunt și administratorii firmei. 

În 2019, societatea comercială a realizat o cifră de afaceri de peste 2,1 milioane de lei și un profit net de 652.601 lei.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.