Și elevii de la Școala 23 au interzis să vină cu pachet de acasă. O elevă de clasa a II-a a fost certată fiindcă a mâncat pe furiș, în pauză

12
15111

Revenirea elevilor în bănci coincide cu unele reguli stricte, prevăzute de ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății. Numai că, așa cum am mai arătat și în urmă cu câteva zile, pe lângă regulile stabilite în mod expres de către cele două ministere, directorii instituțiilor de învățământ au mai venit și ei cu alte reguli ”obligatorii” din punctul lor de vedere.

De exemplu, așa cum Focus Press a arătat într-un articol, o școală din Constanta nu le dă voie cu pachet elevilor, deși în ordinul comun de funcționare a unităților de învățământ nu se prevede acest lucru, cu referire la Școala Generală nr. 43 Ferdinand, în urma sesizării reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, această măsură abuzivă a fost eliminată.

Am avut o discuție cu directorul școlii respective și a fost rezolvată această problemă. Pentru că s-a mers prea departe cu asta. S-a explicat clar că asemenea măsuri nu sunt prevăzute nicăieri în nicio lege sau regulament”, ne-a declarat inspectorul general, Sorin Mihai.

O altă școală, aceeași măsură abuzivă

Dar iată că Școala 43 nu este singura instituție de învățământ unde s-a pus în practică un astfel de regulament neoficial, improvizat, dar care le afectează celor mici.

Și la Școala nr. 23 Constantin Brâncoveanu se practică același scenariu. Ca să scape de un stres în plus, directorul unității a pus toate cadrele didactice să anunțe că elevii nu au voie cu pachet la școală.

Învătătoarea ne-a spus să nu le punem copiilor pachețel pentru că nu au voie să mănânce la școală. Copiii trebuie să stea câte 4 ore nemâncați. Când am întrebat ce se întâmplă în cazul copiilor care nu pot mânca dimineața la prima oră, ni s-a spus să-i trezim mai devreme. Ei nici apă nu pot bea în mod normal. Trebuie să meargă în spatele clasei, într-un colț, pentru a bea apă din sticlă”, ne-a declarat un părinte.

Și asta nu e tot. Părinții ne-au sesizat și cu privire la faptul că, deși s-a trecut la învățământul ”față în față”, cu prezența fizică la școală, la Școala 23 încă se învață la fel ca în învățământul online.

Învățătoarea nici nu vrea să se uite în caietele lor. Nici nu se apropie de ei. Tot ce lucrează ei pe caiete le trimite pe classroom pentru a le verifica, deși sunt cu toții în clasă. Nu știu cum procedează când le dau testări”, ne-a declarat un alt părinte din aceeași clasă.

Fetiță certată de învățătoare fiindcă a mâncat pe furiș

Și, ca să fie tacâmul complet, învățătoarea clasei respective, care se numește A. Beganu, a făcut una și mai nefăcută. În cursul zilei de miercuri, 10 februarie, într-una din pauze, o fetiță din clasă, fiindu-i foame, a reușit să mănânce ceva pe furiș, însă a fost surprinsă de învățătoare care a certat-o. Aceasta este atitudinea dascălului față de un copil căruia îi era foame și căruia I s-a interzis să guste ceva în pauză.

Ideea este că, așa cum am arătat inițial, aceste măsuri nu sunt oficiale, prevăzute de regulamentul ministerelor și nu sunt practicate în toate unitățile de învățământ, ci sunt născocite de directorilor acestor două școli generale. Posibil să mai fie și altele, însă suntem în prezența unor abuzuri îndreptate împotriva copiilor, în primul rând, pentru că ei au de suferit, stând flămânzi atâtea ore la școală, pentru confortul cadrelor didactice.

Daniel ALBU

12 COMENTARII

 1. Serios.?
  Chiar s-a ajuns până aici? Eu cred ca deja s-a trecut limita decentei prin acest fapt…. Cum sa interzici unui copil să-și servească pachețelul în pauza? Este INADMISIBIL
  Daca manca în timpul orei, mai înțelegem, dar în pauza? Am impresia că mediocrii ăștia care dau directive în toate domeniile, care afectează negativ, sunt duși cu capul… Iar dacă sunt duși cu capul, Săpoca ii așteaptă cu bratele deschise….

 2. În unele scoli dau copii afara sa își mănânce pachetul,.
  ca e frig , ploua sau ninge trebuie să iasă afara..nu au voie sa mănânce în pauza în clasă

 3. Cadrele didactice sa se gândească bine ca dacă continuă asa,mulți părinți nu si vor mai lasa copiii la școală si sa vedem atunci de unde isi vor lua salarile,nu sunt copii nici cadrele didactice vor ramane fara servici. Ganditiva bine cum va purtati cu copiii. Dacă va este frica sa nu muriti,atunci faceti scoala online si toata lumea este fericită. Cadrele didactice nu vor muri de frica ca se îmbolnăvesc si copiii vor mânca in liniste.

 4. In legatura cu Scoala nr. 23, am senzatia ca este un articol tendentios si nedocumentat. In primul rand cred ca ar trebui sa folositi minim 3 surse de informare pentru a publica un articol (asta fac profesionistii).
  Ati defaimat numele unui cadru didactic exemplar, cu o conduita ireprosabila, care nu a facut asemenea lucruri pe care le scrieti in articol. Probabil ca incep curand inscrierile la școli pentru cei mici si aveti anumite interese.
  Așadar, CER instituției de presa “FOCUSPRESS”: SA VA CERETI SCUZE PUBLIC d-nei profesor invatator Adriana Beganu si Scolii nr. 23 Constantin Brancoveanu, pentru ceea ce ati scris mai sus, aceste lucruri fiind neadevarate. Asta ca sa evitati un proces minim 28 de martori. Va asigur de ceea ce am scris mai sus, fiind parintele unui copil din clasa doamnei Beganu.
  Autorul acestui articol, ma poate gasi cu ajutorul e-mail-ului!

  • In ce calitate ceri dumneata unei institutii de presa sa-si ceara scuze pentru continutul unui articol? Sunteti sigur ca declaratiile in articolul de mai sus nu apartin acelor 3 surse despre care vorbiti? Lasati-o mai moale, nu toata lumea se intimideaza cand aude cuvantul PROCES. Pe de alta parte, mai suntem si altii care sustinem contrariul celor spuse de dumneata. Si eu sunt tot un parinte. Asa ca out.

   • Domnule Raphael, vorbesc din pozitia de parinte al unui copil din clasa respectiva(dar care e gresit mentionata, deoarece d-na invatatoare are clasa a-III-a), si va spun ca asemenea regulamente nu au exiatat! Nu ma intereseaza alte scoli si nu discut decat problema legata de Scoala nr. 23 Constantin Brancoveanu!
    Repet acelasi lucru spus in comentaroul anterior ca acest articol este nefondat, deoarece toti parintii acestei clase nu au cunostinta acestui regulament. (vezi pagina de facebook unde a fost publicat articolul și unde aproape toți părinții acestei clase dezmint cele scrise in articol, restul fiind indignati sa raspunda acestei calomnii)!
    Va multumesc pentru comentariu!

    • Domnule, e cazul sa nu mai faceti atatea valuri. Esti un parinte, ca si mine, ok, dar nu vorbi in numele tuturor. Si nici nu esti avocatul cuiva. Parintii despre care vorbesti au facut un pas inapoi ca nu cumva sa aiba copiii de suferit, vreo razbunare eventual. Dar te asigur ca toata lumea a fost instiintata la inceputul semestrului ca la scoala nu se mananca. De ce doamna a tinut sa anunte, imediat dupa ce a aparut in presa, ca incepand de atunci copiii pot veni cu pachet de acasa? Asa ca hai sa o lasam mai moale. Bine ca s-a rezolvat si copiii nu mai trebuie sa stea flamanzi atatea ore.

 5. A fost o prostie incalificabila sa se renunțe la școala online.
  Pentru cadrele didactice, deoarece ca sunt foarte expuse îmbolnăvirii, iar pentru elevi, ca nu se pot simti precum acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.