Firmele controlate de Gheorghe Hagi și de Theodora Becali, fiica patronului de la FCSB, printre câștigătoarele licitației de închiriere a plajelor

12
107388
Foto cu rol ilustrativ

Administrația Națională „Apele Române“ a publicat joi, 13 aprilie 2023, câștigătorii licitației pentru închirierea plajelor de pe litoral, în sezoanele estivale 2023-2024. Printre aceștia se află și firma condusă de managerul tehnic al Farului, Gheorghe Hagi, dar și cea a Theodorei Becali, fiica lui George Becali, finanțatorul FCSB-ului.

Societatea Hagi Sport SRL, condusă de Gheorghe Hagi, care administrează Hotelul Iaki, a câștigat licitația pentru administrarea unui suprafețe de 17.195 de metri pătrați de plajă, în stațiunea Mamaia, sectorul V. Prețul adjudecat a fost de 144.702 lei, fără TVA.

Hagi Sport SRL are sediul în Mamaia și a fost înființată în anul 1994. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. Administrator este Gheorghe Hagi, care este și asociat alături de Marilena Hagi. În anul 2021, firma a avut o cifră de afaceri de 17.299.009 lei, un profit net de 2.411.005 lei și 117 angajați, potrivit datelor publicate de listafirme.ro.

Becali Hotels SRL, firma condusă de Theodora Becali (fiica finanțatorului FCSB-ului, George Becali) și soțul acesteia, va administra o suprafață de 1.216 metri pătrați de plajă în stațiunea Venus. Prețul adjudecat a fost de 400.000 de lei, fără TVA.

În vara anului trecut, cei doi au redeschis fostul Hotel Inter din stațiunea Venus, sub denumirea Becali Hotels. Aceștia au primit unitatea de cazare de la George Becali, care l-a cumpărat, anul trecut, de la Interagro, grupul omului de afaceri Ioan Niculae, conform profit.ro.

Becali Hotels SRLare sediul în Sectorul 1 din București și a fost înființată în anul 2022. Firma are ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare“. Administrator este Mihai Theodor Mincu (soțul fiicei lui George Becali), care este și asociat, alături de Becali Theodora Mincu.

Context

81% din subsectoarele intrate în procedura de licitație publică au fost adjudecate, a transmis Administrația Națională „Apele Române“, prin intermediul unui comunicat de presă. După finalizarea procedurii de închiriere a suprafețelor de plajă, derulată de Administrația Națională „Apele Române“ în baza Ordonanței nr. 8 /2023, nivelul total al chiriei stabilit în urma licitației se ridică la peste 50% față de valoarea totală de pornire.

Vă reamintim că, potrivit prevederilor legislative, 50% din suma încasată va reprezenta venit la bugetul de stat, iar diferența de 50% se va utiliza pentru investiții destinate dezvoltării infrastructurii de gospodărire a apelor, inclusiv pentru plaja Mării Negre“, a precizat instituția.

Administrația Națională „Apele Române“ va relua, în perioada imediat următoare, procedura de închiriere pentru subsectoarele care nu au fost atribuite, precum și pentru cele care au fost eliberate ulterior, a mai adăugat instituția.

Petruț IACOB

Citește și:

12 COMENTARII

 1. Bravo, vine omul la plaje și este obligat să plătească,, taxă”!? Eu vreau pe nisip, să simpt energia pământului, dar mafioții mă obligă să le plătesc,, taxă de protecție”!

  • Stimată d-nă Mari !
   Gramatica dumneavoastră lasă mult de dorit.
   Nu v-o spun cu răutate, dar încercați să scrieți corect.
   SIMT, nu simpt.
   Vine omul la PLAJĂ, nu plaje (că nu vorbim despre mai multe plaje.)
   Numai bine va doresc !

 2. Asta cu plajele este o afacere machedoneasca de la început până la sfârșit. Este cea mai ordinară afacere ilegală de pe litoralul romanesc!

 3. Nu este normal ca Primaria sa nu aiba un departament ” amenajari plaje”. Pe timpul sezonului ar putea amplasa sezlonguri si umbrelute, si ar putea face buget cel putin dublu fata de cat cotizeaza la buget ” smecherii” ce chipurile obtin plajele la licitatii…..Am gasii si noi ,clientii, un pret mai bun la inchiriere sezlong+ umbreluta. Sa nu mai fim jupuiti de ” smecheri”….

 4. Pe mine ma surprinde faptul ca Becali a plătit mai mult pe o plaja mai mica în Venus, iar Hagi a plătit mai puțin pe o plaja mai mare în Mamaia. Aveau nevoie ambii pt hotelurile lor.

 5. Gata. S-a rezolvat și anul asta. Umplem mațul 3 luni pe an la toți mache si țințarii… Asteptam nerabdatoti sa rasara noile cladiri pe plajele lărgite. Eventual in locul bicibarurilor. Asa cum au rasarit hotelurile in locul fostelor terase comuniste. Vezi noul Golden Palace pe fostul Dorulet, noul Belleview pe fostul Tropical. La mai mareeeee!

 6. regele trambiteaza peste tot ca este nedreptatit iar statuia intarzie sa apara.Bag seama totusi ca la el in regat are vasali si slugi multe,avand parte de licitatii pe spranceana,stadioane si alte alea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.