Flagrant şi cătuşe, în localitatea Corbu! Un poliţist a refuzat MITA

0
7830
sursa foto: Digi24

Un poliţist din localitatea Corbu a refuzat să ia mită de la un bărbat căruia îi deschisese dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. Dosarul era întocmit din luna decembrie, iar de atunci, individul a tot încercat să îi ofere bani poliţistului.

Dumitru Raftu, din Cogealac, a fost prins băut la volan, aşa că i-a fost întocmit dosar penal. Din momentul întocmirii dosarului şi până în prezent, Raftu a tot încercat să îl convingă pe poliţistul care l-a depistat să muşamalizeze cazul. Recent, Raftu l-a abordat pe poliţist şi i-a spus că îi dă 1500 de euro, numai să îl scape de dosar!

Poliţistul a anunţat procurorii anticorupţie şi a fost organizat flagranul, chiar în data de 6 aprilie, în sediul Postului de Poliţie Corbu. Aici, Raftu a fost prins asupra sa cu 2.000 de lei, pe care urma să îi dea poliţistului ca “avans” din suma promisă.

Poliţistul care a refuzat mita este agent Răzvan Dinu.

A.C.

UPDATE, ce spune DGA Constanţa:

Astăzi, 6 aprilie 2020, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au prins în flagrant o persoană în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 2000 de lei  unui agent de poliție din cadrul Postului de Poliție Corbu –  I.P.J.Constanţa.

În fapt, în data de 16.12.2019, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, agentul de poliţie a depistat un tânăr, în vârstă de 23 ani, conducând un autoturism pe drumurile publice din localitate, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

Ulterior, la data de 3 aprilie 2020, conducătorul auto i-a oferit polițistului suma de 1.500 euro pentru a soluționa în mod favorabil dosarul penal în care era cercetat. Față de această situație, lucrătorul de poliţie a formulat denunţ la D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, fiind sesizat de îndată Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

 Astfel, astăzi, 6 aprilie a.c., conducătorul auto a fost surprins în flagrant în timp ce oferea polițistului suma de 2.000 de lei, în scopul soluționării favorabile a dosarului penal întocmit pe numele său și restituirii permisului de conducere.

Tânărul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită iar, ca urmare a audierii, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.