Florin Gheorghe, directorul RAEDPP: „Cartierul Henri Coandă II, un vis frumos. Momentan nu sunt bani”

0
1103
Foto arhivă

Din dorința de a răspunde problemelor unui număr cât mai mare de cetățeni ai municipiului Constanța și având în vedere numărul mare al celor care au nevoie de o minimă locuința decentă, în anul 2013, prin primarul de la acea vreme, Radu Ștefan Mazăre, municipalitatea a inițiat programul de construire locuințe modulare grupate în Campusul Social Henri Coandă. După mai bine de șapte ani, se are în vedere și construirea unui nou astfel de cartier, de această data în Palazu Mare.

Cartierul Henri Coandă II ar urma să fie amplasat în cartierul Palazu Mare și ar trebui să aibă 6 blocuri. Documentațiile au fost aprobate încă de anul trecut când Constanța avea administrație locală PSD-istă. Însă, de când cei de la PNL au preluat Primăria, acest proiect a fost uitat sau încă nu este o prioritate. Însă, numărul mare de cereri pe care constănțenii le-au depus, arată nevoia a peste 4.000 de oameni care necesită o locuință de tip ANL.

Florin Gheorghe, director RAEDPP

Potrivit directorului Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța, Florin Gheorghe, la momentul actual se pare că nu există bani pentru acest proiect.

Documentațiile erau aprobate de anul trecut, dar nu știu dacă s-a mai făcut ceva. Erau niște ANL-uri aprobate pentru Palazu Mare, dar acum să vedem dacă o să fie bani. Noi vrem să facem Henri Coandă 2, dar ăla e un vis frumos, nu știu dacă o să reușim pentru că e vorba de bani. Însă avem nevoie de aceste blocuri pentru că în momentul de față avem 4.147 de cereri de locuințe”, a declarat Florin Gheorghe.

Programul se adresează cetățenilor municipiului Constanța cu vârstă de peste 18 ani care îndeplinesc următoarele condiții de înscriere: titularul să fie cetățean român, să aibă vârsta de minim 18 ani împliniți la data depunerii dosarului și să nu dețină în proprietate imobil, autoturism, teren intravilan sau teren agricol pe întreg teritoriul țării.

De la aceste condiții fac excepție persoanele cu handicap pot deține în proprietate autoturisme adaptate handicapului de care suferă, persoanele care dețin în proprietate autoturisme cu capacitatea cilindrică mai mică de 1600 cmc, persoanele care dețin în proprietate autoturisme marca Dacia, persoanele care dețin în proprietate autoturisme mai vechi de 10 ani și persoanele sau membrii familiei acestuia care dețin în proprietate o cotă parte de până la ¼ dintr-o locuință.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.