George Niculescu (PNL): “Liviu Dragnea a amendat legea offshore-ului aşa încât a reuşit să alunge şi să scadă apetitul investitorilor de a exploata zăcămintele din Marea Neagră”

0
323

Fostul prefect al judeţului Constanţa în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020, George Niculescu este candidat pe lista PNL pentru Senatul României. În cadrul unui interviu acordat Focus Press, Niculescu a vorbit despre provocările mandatului de prefect, despre situaţia din mandatul de consilier judeţean şi piedicile puse de PSD proiectelor PNL, cât şi despre planurile sale în calitate de parlamentar.

Referitor la mandatul de consilier judeţean, George Niculescu a reamintit un episod care, spune el, arată cât de păgubos a gestionat PSD banii judeţului: „Eram în comisia de investiţii, când a apărut la mapă un proiect prin care se dorea suplimentarea cantităţii de combustibil alocat fiecărei maşini care aparţinea Consiliului Judeţean. De la o cotă de 400 de litri pe lună, iniţiatorul propunea mărirea la 600 de litri de combustibil pentru fiecare maşină. Am întrebat şi eu la Direcţia de Patrimoniu care este cantitatea de combustibil care se foloseşte în fiecare lună de către fiecare maşină din subordinea Consiliului Judeţean şi am aflat că se cheltuiau în jur de 270 de litri de combustibil pe lună. Vă daţi seama, ca în orice familie, gospodărie, dacă nu consumi ce ai, de ce să suplimentezi, de ce să nu foloseşti banii în altă parte? La vreea aceea, colegul meu, dr. Enescu, a propus ca din suma respectivă, care constituia suplimentarea cotei de carburant, să achiziţionăm incubatoare pentru nou-născuţi. Amendamentul nostu a picat…”.

În privinţa provocărilor din mandatul de prefect, George Niculescu a amintit controversa din jurul construcţiei ce se va edifica în zona Lupoaică: „Am fost împins electoral către acest subiect. Să nu uităm că eu am fost cel care a chemat Corpul de Control al Ministerului Culturii, eu am chemat secretarul de stat pentru a face lumină în acest caz, nicidecum nu am încercat să iau, aşa cum fals s-a declarat în perioada aceea, partea nici unei părţi”.  

„Necesită un efort mondial ca să combatem această pandemie. Nu trebuie să ţinem cont că suntem buzoieni, maramureşeni sau constănţeni (…) Din 605 persoane carantinate, s-au pozitivat 17 dintre ele, deci nu a fost un pericol biologic mărit, aşa cum îşi dădeau cu părerea politicieni aflaţi în campanie electorală la acea vreme. Nici o persoană nu a plecat din centrele de carantinare” – a relatat George Niculescu, referindu-se la perioada când s-a decis ca persoanele revenite în ţară să fie carantinate la Constanţa, în diferite centre.

Vorbind despre proiectele pe care le va susţine din psotura de parlamentar, George Niculescu a adus în discuţie producerea energiei din surse regenerabile: „Din păcate, legile care reglementează acest domeniu, în mandatul parlament 2016-2020 au suferit nişte modificări profunde, iar atractivitatea pentru acest domeniu sau apetitul investitorilor pentru acest domeniu a fost stopat într-un mod brutal, din punctul meu de vedere. Legea 220 care reglementează producerea energiei regenerabile numărase nu mai puţin de 16 modificări la legislaţia primară. Când vorbim despre asemenea modificări, fără un studiu de impact, fără o consultare largă a actorilor din acest domeniu, cu siguranţă că rezultatele vor fi proaste şi s-a văzut acest lucru. (…) Rolul unui parlamentar, din punctul meu de vedere, nu este doar acela de a veni cu modificări legislative, ci şi de a păzi o lege care este bună (…)”.

„Hidrocarburile din Marea Neagră sunt iarăşi un subiect care, de ceva vreme, trenează, iar forma dorită de un personaj regretabil, care a fost preşedinte la Camera Deputaţilor – mă refer la Liviu Dragnea, care a amendat această lege a offshore-ului aşa încât a reuşit să sperie, să alunge, să scadă apetitul investitorilor de a exploata aceste zăcăminte”, a mai spus Niculescu, el adăugând că interesul statului român trebuie protejat şi trebuie să existe cea mai bună formulă de redevenţă, însă trebuie lucrat la partea birocratică. „Dacă mai întârziem mult cu exploatarea acestor zăcăminte, vom vedea că societăţile se reprofilează şi nu mai prezintă interes pentru ele. Şi atunci, vom avea o redevenţă mare pentru un produs pe care nu îl vom extrage din Marea Neagră”, a mai afirmat candidatul PNL.

Interviul complet îl puteţi urmări în materialul VIDEO.

Mandatar financiar – cod AEP 11200025

Executat de Focuspress Online SRL

Mandatar financiar – cod AEP 11200025

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.