FocusPress a avut dreptate! Lucrările de reabilitare a Bulevardului Mamaia nu vor fi finalizate în acest an: au fost sistate

0
1290

Lucrările din cadrul proiectului de îmbunătățire a mobilității urbane pe Bulevardul Mamaia au fost sistate, de câteva săptămâni. Reprezentanții Primăriei Constanța susțin că acestea vor fi reluate în curând.

În luna martie a.c. a fost aprobată, de către consilierii locali, documentația de avizare a lucrărilor de modernizare a Bulevardului Mamaia, pe sectorul cuprins între Bulevardul Tomis și strada Soveja/ Zorelelor. Primarul declara atunci, în cadrul ședinței de Consiliu Local Municipal, că ambiția sa este ca lucrările să fie finalizate în acest an. Ele sunt realizate de către Confort Urban.

Realitatea este că, de câteva săptămâni, observăm lipsa angajaților societății din subordinea Consiliului Local Municipal de pe șantier. Cablurile nu sunt îngropate, deși sunt un pericol pentru pietoni, ca și pavelele desprinse sau trotuarul decopertat pe sensul de mers spre stațiunea Mamaia. Un pericol pentru cetățeni, mai ales dacă lucrările nu vor fi reluate în cel mai scurt timp.

Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat pentru Focus Press că angajații Confort Urban au fost relocați către alte lucrări din municipiu, pentru amenajare alei, întreținere spații verzi, reabilitare trotuare, amenajare stradă, reparații dale etc. Dar că lucrările de pe Bulevardul Mamaia vor continua când.

Precizăm că pe sectorul mai sus menționat al acestei principale artere din municipiu nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004, iar cele propuse acum includ: redistribuirea spațiului pe bulevard, realizarea pistelor pentru biciclete pe fiecare sens de circulație (inclusiv interconectarea și continuarea acestora cu cele deja existente pe Bulevardul Tomis și cele de perspectivă), fluidizarea traficului, îmbunătățirea condițiilor de circulație rutieră, inclusiv pentru transportul public, și a circulației pietonale, sporirea gradului de confort, creșterea siguranței circulațiilor și îmbunătățirea aspectului urbanistic al zonei.

Totodată, se vor elimina aproape toate alveolele existente pentru parcări, se vor repara defectele structurale de pe toată lungimea bulevardului, apoi acesta se va asfalta total, scuarul median se va delimita cu borduri noi, se vor amenaja piste de biciclete, se vor înlocui bordurile de delimitare a trotuarelor față de carosabil, se vor amenaja noi casete cu spații verzi, se vor realiza rampe la trecerile pietonale (pentru persoanele cu handicap), se vor reconfigura breșele din scuarul median (cele existente vor fi închise și se vor crea unele noi, pentru întoarcere), toate alveolele pentru stațiile de autobuze vor fi în afara carosabilului etc.

Toate acestea, însă, cu siguranță nu până la sfârșitul acestui an, după cum își dorea primarul Constanței, Vergil Chițac, încă din luna mai, ținta sa fiind departe de a fi atinsă: era încă de pe atunci un termen-limită aproape imposibil, iar acum este de nerespectat, la cum decurg lucrările pe șantier.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.