Foştii prefecţi de Constanţa şi Tulcea, liberalii Niculescu şi Iordan ratează Parlamentul

0
2130

În timp ce PNL şi USR sunt în chinurile facerii Guvernului, fiecare dintre cele două partide “revendicându-şi” ba postul de premier, ba portofolii precum Transporturi sau Educaţie, în teritoriu politicienii abia reuşesc să îşi revină din şocul alegerilor parlamentare. Un partid creat de un an de zile a reuşit să obţină un scor extrem de mare, iar la redistribuire (fiind folosit un algoritm mai mult decât ciudat) acelaşi partid a reuşit să smulgă posturi de senator la Constanţa şi Tulcea, în ciuda procentelor PNL, PSD, USR.

Deşi se credea, iniţial, că PNL va obţine două mandate de senator la Constanţa, iar la Tulcea – PSD un mandat de senator şi PNL celălalt mandat, iată că redistribuirea a adus o surpriză de proporţii.

PNL ia doar un mandat de senator la Constanţa, şi nu două, pentru că al doilea a mers, la redistribuire, către… AUR! Acelaşi AUR ia mandat de senator şi la Tulcea.

Iată, aşadar, cine merge de la Constanţa în Parlament:

La Camera Deputaţilor: Bogdan Huţucă (PNL), Mircea Banias (PNL), Marian Cruşoveanu (PNL), Bogdan Bola(PNL), Horia Ţuţuianu (PSD), Cristina Dumitrache (PSD), Lucian Lungoci (PSD), Stelian Ion (USR), Cristina Rizea (PLUS), Dumitru-Viorel Focşa (AUR), Dănuț Aelenei (AUR).

La Senat: Septimiu Bourceanu (PNL), Evdochia Aelenei (AUR), Felix Stroe (PSD), Remus Negoi (USR), Mateescu Sorin Cristian (AUR).

La Tulcea situaţia se prezintă astfel:

La Camera Deputaţilor: Mirela Furtună (PSD), George Şişcu (PNL), Michael Gudu (PNL), Eugen Terente (USR).

La Senat: Valentin-Rică Cioromelea (AUR) şi Costel Vicol (USR).

După cum se poate observa, la Constanţa rămâne pe dinafara Parlamentului fostul prefect George Niculescu (poziţia 2 pe lista de candidaţi pentru Senat), iar de la Tulcea – fostul prefect Alexandru Cristian Iordan (locul 1 pe lista PNL Tulcea pentru Senat). Ambii s-au retras din funcţiile de prefect tocmai pentru a candida la alegerile parlamentare din partea PNL.

A.C.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.