Fostul ofiţer DNA care a fotografiat notele SRI despre Liviu Dragnea vrea în libertate

0
2314
Penitenciarul Poarta Albă

Un fost ofițer de poliție din cadrul DNA și din IPJ Constanța, cercetat și condamnat pentru infracțiuni comise prin prisma funcțiilor pe care le deținea, dorește să fie pus în libertate.

Dan Emil Manolachi este unul dintre ofițerii trimiși în judecată, în 2014, de DNA – structura în care a activat, având gradul de comisar-șef – pentru folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului. Mai exact, polițistul a fost acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, dar și de luare de mită. Concret, Dan Emil Manolachi a fost găsit vinovat că a fotografiat o notă secretă emisă de SRI, care conţinea date despre Liviu Dragnea şi despre societatea Tel Drum, dar şi că avertiza mai multe persoane că sunt anchetate de procurorii DNA.

Polițistul a fost condamnat, inițial, la 9 ani de detenție, însă, în noiembrie 2020, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a redus pedeapsa cu 270 de zile. La numai câteva luni de la rămânerea definitivă a sentinței, polițistul dorește să fie eliberat condiționat. Pe data de 2 decembrie 2020, Judecătoria Medgidia a admis propunerea de liberare condiționată a lui Dan Emil Manolachi, însă procurorii DNA Constanța au contestat decizia la Tribunalul Constanța.

Spre dezamăgirea fostului polițist, Tribunalul a admis, vineri, propunerea procurorilor și au desființat decizia Judecătoriei Medgidia și, prin urmare, au respins cererea de liberare condiționată. Totodată, instanța a decis ca următoarea solicitare să poată fi făcută pe 15 septembrie a.c.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.