Răsturnare de situaţie în dosarul fostului director de la Confort Urban: Comisia de Cercetare a Averilor îi dă dreptate!

0
3268

Răsturnare de situaţie în cazul fostului director al SC Confort Urban societate care se află în subordinea Primăriei Constanţa! Viorel Farcaş nu numai că a obţinut clasare în dosaruld e abuz în serviciu, instrumentat de DNA, dar a demonstrat, la Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa, că îşi justifică întreaga avere.

Agenția Națională de Integritate (ANI) anunţa, în mai 2020, că a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 185.889,6 lei (echivalentul sumei de 41.450,51 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Farcaş Cristinel Viorel, fost director la o societate comercială la care Primăria Constanța este acționar majoritar sau semnificativ, în perioada 01 iulie 2011 – 31 decembrie 2016.

Farcaş a transmis, încă de la primul anunţ făcut de ANI, că este o neînţelegere şi că agenţia nu a luat în calcul toate documentele justificative depuse la dosar (ca de exemplu o chirie încasată de la un apartament ori faptul că nu a achiziţionat un Porsche, ci l-a utilizat doar pentru 5 zile, iar apoi l-a restituit proprietarului pentru că nu a avut bani să îl cumpere). Iată că, după un an de verificări şi depunere de înscrisuri (facturi şi extrase de la bănci), Comisia de Cercetare a Averilor din cadrul Curţii de Apel Constanţa a concluzionat că ANI s-a înşelat în raportul dat publicităţii în 2020 şi a dispus clasarea sesizării formulate de Agenţia Naţională de Integritate.

În condiţiile date, Viorel Farcaş s-ar putea reîntoarce oricând în Primăria Constanţa. Numai că, a declarat acesta pentru Focus Press: “Nu mă mai interesează viaţa publică, îmi e bine în privat”.

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.