Fostul primar din Agigea a scăpat de aproape șase ani de închisoare

0
1267
Ion Ioniţă, fost primar al comunei Agigea. FOTO: Facebook

Ion Ioniță a fost achitat de Curtea de Apel Constanța, pentru comiterea infracțiunii de santaj, deoarece aceasta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege.

Tribunalul Constanța l-a condamnat, în mai 2021, pe fostul primar din Agigea, Ion Ioniță, la 1 an, 9 luni şi 10 zile, pentru comiterea infracţiunii de şantaj, dar pentru că acesta mai fusese condamnat, cu suspendare, pentru alte infracțiuni, pedeapsa finală a fost de 5 ani, 11 luni și 3 zile.

Hotărârea nefiind definitivă, acesta a atacat-o cu apel, a doua zi, iar miercuri, 16 martie a.c., Curtea de Apel Constanța l-a admis, a desființat sentința penală și, rejudecând, a decis să îl achite pe fostul edil-șef, deoarece fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Același lucru s-a întâmplat și în cazul celuilalt inculpat din dosar, Dumitru Caraman.

Reamintim că Ion Ioniță a fost acuzat de procurorii DNA că a șantajat proprietarul unui teren arabil, de 90.000mp, din comună, pe avocatul Iulica Preda, să-l vândă lui Caraman, pentru ca Primăria să îi aprobe cererea de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui alt teren, intravilan, din Lazu.

Magistrații l-au achitat, miercuri, pe fostul primar, în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală, potrivit căruia dacă fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, acțiunea penală nu mai poate fi exercitată. Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.