FOTO. Când se va construi noul parc în locul Galeriilor Soveja? Felicia Ovanesian: „Ne aflăm în faza de proiectare a Studiului de Fezabilitate”

4
3632

În locul fostului bazar de pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța se va amenaja un parc. Municipalitatea a emis în cursul zilei de vineri, 24 iunie a.c., Certificatul de Urbanism privind amenajarea spațiului public situat la intersecția străzii Soveja cu strada Ștefăniță Vodă. Conform actului de urbanism cu numărul 1438, este vorba despre „amenajare peisagistică a unui parc și reconfigurare circulații”. Certificatul emis vizează etapele SF, PAC, PT, DDE și asistența tehnică.

Proiectul a fost anunțat din luna aprilie a.c., de către Teo Hira, fost director al RAEDPP, în prezentdirector al Confort Urban. Acesta declara, la momentul respectiv, că este oportună construirea unui parc în locul fostului bazar. Ulterior, terenul aferent investiției a fost predat către Primăria municipiului Constanța, cea care va amenaja parcul.

Contactată de Focus Press, Felicia Ovanesian, city managerul orașului Constanța, a declarat faptul că, în prezent, obiectivul de investiții se află în faza de proiectare a Studiului de Fezabilitate. Prin urmare, trebuie urmați pașii legali și birocrația greoaie.

„S-au făcut demersuri, în prezent ne aflăm în stadiul de proiectare al studiului de fezabilitate”, a declarat city managerul Felicia Ovanesian.

Terenul de aproximativ 3.000 de mp a ajuns, prin hotărâre a Consiliului Local Constanța, din administrarea Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public și Privat, în cea a Primăriei municipiului Constanța, deoarece RAEDPP nu are cadrul legislativ de a întreține sau construi spații verzi, parcuri.

În cadrul unei conferinţe de presă, și primarul Vergil Chițac a răspuns evaziv, spunând că în locul Galeriilor Soveja se va construi un parc pentru că aceasta a fost dorința constănțenilor.

Precizăm că anul trecut a fost lansat, de către RAEDPP, un chestionar privind conturarea profilului unei viitoare investiții pe strada Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă. Peste 1.000 de constănțenii și-au exprimat opinia, la o săptămână de la lansarea chestionarului de către RAEDPP.  Un procent 41%, de persoane au considerat că în locul bazarului ar trebui să fie amenajat un parc. Alți respondenți sunt de părere că este necesară amenajarea unei parcări – 16%, înființarea unei creșe – 13% sau a unei piețe agroalimentare – 11%.

Lucrurile ne mișcă într-un ritm lent în ceea ce privește amenajarea spațiilor verzi, locurilor de joacă, locurilor de agrement, în municipiul Constanța, dar nu numai. Ne amintim și subiectul construirii unui parc în zona sediului Registrului Auto Român (RAR), dar și anunțul municipalității privind construirea unui parc la marginea orașului, pe DN3C.

Loredana MIHAI

Citește și:

4 COMENTARII

  1. ,, …. obiectivul de investiții se află în faza de proiectare a Studiului de Fezabilitate. Prin urmare, trebuie urmați pașii legali și birocrația greoaie.,, 🤔 Pana terminati voi ,,studiilii,, aici deja o sa fie un parc, au inceput sa creasca buruieni 😁! Natura nu sta in loc, isi ia ce este al ei 😉! S-ar putea sa nu mai fie nevoie de dumneavoastra, stimati studiosi 🤓! Aveti grija la costuri, natura e gratis😉!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.