Viceprimarul Ionuț Rusu dorește mai mulți bani pentru CSM Constanța

0
217
Ionuţ Rusu, Andrei Talpeş

Viceprimarul Ionuț Rusu (PNL) susține că banii alocați pentru Clubul Sportiv Municipal (CSM), până la sfârșitul acestui an, sunt insuficienți. Este vorba despre suma de două milioane de euro. În urmă cu câteva zile, directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, spunea tot într-un interviu pentru Focus Press, că pentru sport ar fi nevoie de un buget nelimitat.

„Bugetul este de două milioane de euro. Dacă la început, acest club sportiv îl voiam doar cu opt discipline, astăzi avem 23. În 2021, toate cluburile au avut un buget, bugetul consolidat, cred că undeva la 30 milioane de lei. Anul acesta, CSM Constanța are doar două milioane de euro până la sfârșitul anului, bani care sunt insuficienți și vom vedea unde vom găsi niște resurse din cadrul Primăriei, astfel încât, sper ca domnul primar si colegii mei consilieri să aibă în vedere o rectificare bugetară pentru că de la opt discipline avem 23 de discipline, iar fenomenul sportiv pe care îl avem în Constanța este unul extraordinar. În fiecare zi se fac noi înscrieri la CSM Constanța, pe diferite discipline, pentru că medaliile pe care CSM Constanța le-a luat până acum sunt un pol de atracție”, a spus Ionuț Rusu.

Directorul CSM Constanța, Andrei Talpeș, spunea în cadrul unui interviu pentru Focus Press, că pentru sport ar fi nevoie de un buget nelimitat, făcând referire la banii alocați de Primăria Constanța pentru CSM până la sfârșitul anului.

„Eu consider că sunt puțini bani pentru sport, aceste două milioane de euro. Eu cred că pentru sport ar trebui un buget nelimitat. De ce zic că sunt puțini? Numai o singură echipă avea aproape două milioane de euro. Aici vorbim de aproape 20 de secții. Bani în sport sunt, dar sunt prost manageriați”, preciza Talpeș.

În bugetul municipiului Constanța, în urma ultimei rectificări, a fost acordată suma totală de 550.000 de lei, adică 111.333,34 de euro, la capitolul 67 – „Cultură, recreere și religie”, Clubului Sportiv Municipal (CSM) Constanța pentru opt proiecte.

Citește mai multe aici: 550.000 de lei, prinși în bugetul Constanței, în urma ultimei rectificări, pentru CSM Constanța – focuspress.ro

Proiect de hotărâre în privința CSM Constanța

Vineri, 30 septembrie a.c., pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Constanța se află proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL numărul 40/2021 privind înființarea Clubului Sportiv Municipal Constanța.

Este vorba despre modificarea articolului 7, legată de sigla și culorile clubului.

„Culorile clubului sunt alb-albastru. Sigla clubului va avea următoarele caracteristici: o formă triunghiulară ce conține culorile albastru, galben și alb, având pe fundal reprezentarea grafică a unui far și a valurilor mării, cu inscripția clubului, anume CSM CT”, se arată în proiectul de hotărâre.

Totodată, o altă modificare ține de președintele de onoare al CSM Constanța. În aceasta se precizează cine poate ocupa funcția respectivă, care este durata mandatului, de către cine este numit și activitățile acestuia.

Petruț IACOB

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.