FOTO Capete de porc sau porci întregi, cai, o jumătate de oaie, toate acestea găsite în sistemul de canalizare a Bucureștiului

0
267
Ce mai aruncă bucureștenii în canalizare. FOTO Garda de Mediu

Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului. Una dintre marile probleme cu care se confrunta staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii la arunca în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo.

De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece – făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează, până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. De asemenea, potrivit reprezentanților Gărzii Naționale de Mediu s-au găsit capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie în sistemul de canalizare. La acestea se adaugă uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiționat, carcase de televizoare, anvelope.

Toate acestea aruncat în sistemul public de canalizare duc însă la avarii, disconfort şi poluarea mediului.

Atunci când deșeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări. Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coșului de gunoi și nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre” a făcut un apel Aurelian Păduraru, Comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu către cetățenii ce locuiesc în București și zonele limitrofe capitalei.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.