FOTO. Frăţilă construieşte un ansamblu rezidențial cu parcare supraetajată, în zona Energia

0
3768

Se lucrează intens pe strada Baba Novac, colț cu bulevardul Aurel Vlaicu, în apropierea trecerii de cale ferată. Un nou ansamblu rezidențial se va ridica, investitorul fiind Constantin Frățilă, fost candidat la Primăria Constanța. Interesant este că pe lângă parcajele propuse la subsolul unor blocuri, în complex va fi și o parcare supraetajată cu cinci nivele.

Constanța este un oraș care nu duce lipsă de investiții imobiliare, iar bulevardul Aurel Vlaicu este unul din cele mai căutate zone pentru ridicarea de blocuri și ansambluri rezidențiale. Probabil așa a gândit și Frățilă, cel care are proiectul de construirea a acestor blocuri încă din 2015, însă, din varii motive, construcția a început abia în 2020, după ce au fost obținute toate documentele necesare. Societatea SCUT S.A., a solicitat și a primit în vara anului trecut acordul de mediu pentru proiectul „Realizare ansamblu rezidențial în trei etape: etapa 1 – locuințe colective cu parcaje la subsol și spații comerciale la parter cu regim de înălțime S+P+4e-9e, etapa 2 – parcaj multietajat cu regim de înălțime P+4e+Etaj 5 retras, etapa 3 – locuințe colective cu regim de înălțime P+4e”, amplasat pe strada Baba Novac nr.169. Apoi în septembrie 2020 a primit și autorizația de construire de la Primăria Constanța, astfel au început lucrările. Ansamblul rezidențial ar trebui să fie gata în septembrie 2023.

Firma SCUT S.A. a fost înființată în anul 1991 și are sediul social în municipiul Constanța pe bulevardul Aurel Vlaicu. Societatea este controlată de COMCM SA și Constantin Frățilă care are cu 54% din capitalul social și care este și administrator. COMCM sau „Compania de Constructii – Montaj”, firmă cu adânci rădăcini în domeniul construcțiilor civile si industrial s-a desprins în 1991 din fostul Trust de Construcții Locale Constanța. Revenind la SCUT S.A. aceasta a avut în anul 2019 o cifră de afaceri de 989.370 lei și a raportat o pierdere de 580.365 lei. Constantin Frățilă a derulat, în 2019, prin mai multe firme, afaceri de 19.874.683 lei. Cea mai profitabilă companie, din care deține 25%, Kronstadt Papier Technik SA, a adus peste 13 milioane lei profit.

 Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.