FOTO Invazie de alge pe litoral în minivacanță: s-au strâns cât toată luna iulie!

0
761
Munți de alge adunați pe malul mării. FOTO ABADL

ABADL a anunțat că în minivacanța de Sfânta Maria ne-am confruntat cu o înflorire a algelor pe întreg litoralul românesc în urma furtunilor, iar acestea au dislocat masele de alge de pe adâncul mării și le-au adus la mal.

Astfel, în aceste zile au fost strânse aproape 3.000 de tone de alge și aceeași cantitate a fost adunată în cursul lunii iulie 2022.

„Pentru colectarea algelor, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța din cadrul A.B.A. Dobrogea – Litoral acţionează pe toată linia ţărmului, dar programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanța, gestionează plajele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, pe o lungime de peste 70 de km, cuprins între localitățile Corbu și Vama Veche, aparținând de 10 primării (Unități Administrativ-Teritoriale)“ au precizat reprezentanții ABADL.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.